Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žao nam je, ali...

Inter se zbog dvije stvari jako naljutio na Dalića i HNS: No, jesu li u pravu?

Marcelo Brozović se ozlijedio, Hrvatska je na Final Foru Lige nacija.

Marcelo Brozović (Foto: Afp)

Hrvatska se plasirala među četiri najbolje reprezentacije Europe u trećem izdanju Lige nacija. To je najveći uspjeh hrvatskog nogometa nakon bronce i srebra sa svjetskih prvenstava.

Naši su nogometaši jako željeli ovaj povijesni plasman na Final Four. Vidjela se velika želja i ozbiljnost u pristupu utakmicama, a i izbornik Zlatko Dalić je na neki način promijenio svoje mišljenje o ovom natjecanju.

Dalić mijenjao sve osim najboljih

No nakon što je u pobjedi protiv Danske izveo nominalno najjaču postavu, u odlučujućem susretu s Austrijom napravio je čak pet promjena. Izbornik je najavio kako će ove utakmice iskoristiti i za provjeru određenih igrača.

Tako je Dalić izašao kao apsolutni pobjednik - odveo je Vatrene na Final Four i provjerio velik broj igrača pred Svjetsko prvenstvo.

Mijenjao je u svim linijama osim Livakovića na vratima i veznog reda gdje je trojac Modrić – Brozović – Kovačić zasad nezamjenjiv. Radi se o jednom od najboljih veznih redova u svijetu.

Brozovićeva loža izdržala

Jedina mrlja u cijeloj ovoj uspješnoj priči završnice Lige nacija je ozljeda Marcela Brozovića koji je morao izaći iz igre u Beču već u 13. minuti. Momčadi je trebalo dosta vremena da se snađe bez drugog najvažnijeg igrača, Broz je jednostavno nezamjenjiv u reprezentaciji i klubu.

HNS je objavio kako je zaradio djelomičnu rupturu mišića stražnje lože i neće ga biti tri do četiri tjedna koliko mu liječnici u našem stručnom stožeri priželjkuju vrijeme oporavka.

U Interu su, prema pisanju talijanskih medija, posebice Corriere dello Sporta, bijesni na Hrvatski nogometni savez i Zlatka Dalića. U Milanu kažu kako nisu očekivali da će njihov nogometaš igrati cijelu utakmicu protiv Danske.

Brozović je na okupljanje reprezentacije stigao ''načet'', pa su očekivali razumijevanje u stručnom stožeru Zlatka Dalića. Druga stvar zbog koje su jako ljuti, pišu Talijani, je priopćenje HNS-a u kojem kao da se upozorava Inter da Marcelo ne bi smio igrati nekoliko tjedana, taman da se vrati Hrvatskoj pred Svjetsko prvenstvo.

Inter je žrtva, ali reprezentacija je svetinja

U Interu, kao i svim klubovima, uvijek će biti ljutnje zbog ozljeda igrača. Barca je, primjerice, ostala bez čak četvorice igrača zbog nedavnih reprezentativnih utakmica (De Jong, Araujo, Kounde, Depay).

No iako se izborniku može zamjeriti što u kadru nema zamjenu za Marcela, što bi mogsao biti problem u sljedećim akcijama, Hrvatska je bila u igri za Final Four Lige nacija i Dalić je imao svako pravo igrati s najboljima.

Luka Modrić je startao obje utakmice s 37 godina na leđima i to uz veliku želju i volju. Uostalom, i Brozović je htio igrati i izboriti povijesni plasman za Vatrene.

Interu ove sezone ne cvjetaju ruže. Svakodnevno se plače za puštanjem Ivana Perišića u Tottenham, a tri poraza dosad u prvenstvu jako su zatresli stolicu Simonea Inzaghija kojem se predviđa skorašnji odlazak.

U takvom su raspoloženju dočekali i ozljedu nezamjenjivog Epic Broza i s klupske strane je njihova ljutnja razumljiva. Ipak, njihov bijes usmjeren na Dalića i HNS-ovu objavu iz perspektive hrvatske reprezentacije apsolutno je promašen. Reprezentacija je ispred svega, posebno kada se bori za najveće domete.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider