Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
broz kapetan intera

VIDEO Musa zabio u golijadi Intera i Benfice: Talijani potvrdili milanski derbi u polufinalu

Nogometaši Intera igrat će u polufinalu Lige prvaka protiv Milana.

Marcelo Brozović (Foto: Afp)

Nogometaši Intera iz Milana odigrali su 3:3 s Benficom u uzvratu te s ukupnih 5:3 potvrdili plasman u polufinale Lige prvaka, gdje ih očekuje gradski rival Milan.

Marcelo Brozović je odigrao cijeli susret za Inter, a Petar Musa je za Benficu odigrao od 80. minute.

Slavlje Haalanda i suigrača A sada - blockbuster: Manchester City izbacio Bayern i izborio polufinale Lige prvaka protiv Real Madrida! divider

Za Inter su zabili Nicolo Barella (14), Lautaro Martinez (65) i Joaquin Correa (68), a za Benficu Fredrik Aursnes (38), Antonio Silva (86) i hrvatski reprezentativac Petar Musa (90+5).

Gol hrvatskog reprezentativca pogledajte OVDJE

Na Milan u polufinalu LP-a posije dva desetljeća

Inter će u polufinalu igrati s gradskim rivalom Milanom, koji je u utorak izbacio Napoli. Ovo će im biti drugi okršaj u polufinalu Lige prvaka, prvi od 2003. godine, a igrali su i u četvrtfinalu 2006. Oba puta prošao je Milan koji ima dvije pobjede i dva remija u tim susretima.

Huilgani Benfice VIDEO Huligani Benfice poslije bakljade zasuli navijače Intera koji su bili u sektoru ispod njih divider

 

Slavni Inter, trostruki europski prvak, prošao je prvi put nakon 2010. godine među četiri najbolja europska kluba, izbacivši Benficu s ukupnih 5-3, a uzvrat u Milanu bio je atraktivan s čak šest golova.

Barella sjajno otvorio

Talijani su bolje otvorili susret i poveli u 14. minuti. Lautaro Martinez je proigrao Barellu, a veznjak Intera se iskosa s desne strane okrenuo na lijevu nogu, te neobranjivo pogodio same rašlje.

Taj gol je šokirao Portugalce koji su prvi puta golu Intera zaprijetili u 31. minuti, kada je udarac Grimaldija obranio vratar Onana. I kada se činilo da Inter kontrolira dvoboj, u 38. minuti Benfica je došla do neočekivanog poravnanja. S desne strane je ubacio Rafa Silva, a na loptu je naletio iz drugog plana Norvežanin Aursnes i glavom je zakucao u mrežu, podgrijavši nadu Benfice, iako je Inter bio posve u kontroli.

Marcelo Brozović VIDEO Problematična zvijezda odgurnula Brozovića, zamalo se potukli: "Namjerno smo to napravili" divider

Ipak, nada lisabonske momčadi je nestala u 65. minuti kada je Martinez pogodio za 2-1. Dimarco je ubacio s lijeve strane, a Argentinac je u petercu najbrži i znalački pogađa mrežu. U 76. minuti Lautara je zamijenio sunarodnjak Correa, koji je samo dvije minute kasnije zabio za 3-1. Correa je, poput Barelle u prvom dijelu, zabio od vratnice u suprotni kut.

Musa zabio u sudačkoj nadoknadi

Interovi navijači su zborno počeli pjevanje "Oh mia bela Madunina", neslužbene himne Milana, u čast plasmana Intera u polufinale i okršaja s gradskim rivalom Milanom.

U 83. minuti Neres je pogodio vratnicu, a tri minute kasnije Antonio Silva je smanjio na 3-2 nakon što je glavom pospremio loptu u mrežu nakon ubačaja Grimaldija. U zadnjim trenucima dvoboja Musa je uspio izjednačiti. Petar je bio najbrži na odbijenoj lopti i došao je do svog drugog gola u Ligi prvaka nakon što je u grupnoj fazi zabio Maccabiju.

INTER - BENFICA 3-3

Strijelci: 1-0 Barella (14), 1-1 Aursnes (38), 2-1 L. Martinez (65), 3-1 Correa (78), 3-2 Silva (86), 3-3 Musa (90+5)

Službeni sastavi:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider