Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ON BI RADIJE PRIČEKAO

Europski velikan krenuo u lov na Harryja Maguirea i želi ga odmah

Prema informacijama engleskih medija, milanski Inter ozbiljno je zagrizao u namjeri da u svoje redove dovede Harryja Maguirea.

Harry Maguire (Foto: Afp)

Ova sezona svakako je sezona za zaborav Harryja Maguirea. Izuzev Svjetskog prvenstva, gdje je odigrao vrlo dobru rolu, ali je Englesku eliminirala Francuska u četvrtfinalu, jedan od najskupljih stopera u povijesti nogometa nema zbog čega biti zadovoljan.

Otkako je Eric ten Hag preuzeo klupu Manchester Uniteda, Maguire je pao u drugi plan. Trenutačno je u ulozi četvrtog stopera i započeo je samo četiri ligaške utakmice u ovoj sezoni, uključujući prva dva kola u kojima su Crveni vragovi poraženi.

Želi se boriti za mjesto u sastavu Crvenih vragova

Tako je 29-godišnjak trenutačno u nezavidnoj situaciji. On konstantno tvrdi da ga zanima samo Manchester United te da je spreman boriti se za mjesto u momčadi, unatoč tome što ga niz kiksova i lošijih partija nije samo bacio u drugi plan trenera nego je izgubio i povjerenje navijača, koji ne skrivaju zadovoljstvo činjenicom da ga ne moraju gledati na terenu.

U takvoj situaciji mogao bi za njega jako dobro izgledati interes jednog od najvećih engleskih klubova, Intera iz Milana. Prema informacijama engleskih medija, među kojima je i Sky Sports, Talijani su kontaktirali Manchester United te izrazili interes za transfer tog stopera.

Prema istim informacijama, Harry ne želi nikamo minimalno do ljeta, odnosno i dalje se želi izboriti za mjesto u momčadi te napustiti klub tek ako to u navedenom vremenu ne uspije.

Možda Italija znači novi početak

Svakako zanimljivo zvuči podatak da netko Interove reputacije želi stopera čija kvaliteta svakako postoji, no očito je kako mu samopouzdanje nije na potrebnoj razini. Ali upravo bi zbog toga u nekom novom dresu možda mogao svoje performanse vratiti na one iz dresa Leicestera, ali i reprezentativnog dresa na posljednja tri velika natjecanja.

Hoće li Maguire napraviti iznenađujući transfer u Italiju? Ne bi bio prvi odbačeni igrač Manchester Uniteda koji je to napravio, s obzirom na to da je Chris Smalling u redovima Rome doživio svojevrsno nogometno uskrsnuće. Možda bi se to moglo dogoditi i Maguireu, posebno ako uzmemo u obzir činjenicu da je ušao u najbolje stoperske godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider