Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
maksimirska rasprodaja

Filip Benković u rekordnom transferu napušta Dinamo i seli u Italiju?

Filip Benković mogao bi ovoga ljeta iz Dinama preseliti u talijanski Inter.

Filip Benković i Ante Ćorić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Maksimir bi ovog ljeta mogao biti poput kolodvora. Igrači će odlaziti, igrači će dolaziti. Nakon Borne Sose čiji je transfer pred realizacijom (Stuttgart), novi obrambeni igrač koji će gotovo sigurno napustiti Modru svlačionicu je mladi stoper Filip Benković.

Talijanski Sky Sport prenosi vijest da je Inter obnovio razgovore s Dinamom nakon prošlogodišnjeg inicijalnost raspitivanja. Inter je, prenosi spomenuti izvor, spreman izdvojiti čak 15 milijuna eura za Benkovića, koji bi time postao najskuplje plaćeni obrambeni igrač koji je napustio HNL. Trenutni rekorder je Vedran Ćorluka, koji je Dinamo zamijenio Manchester Cityjem za 13 milijuna eura.

Jedini problem koji se postavlja pred ovaj posao su leđa našeg 20-godišnjeg reprezentativca. Benković je ove sezone nastupio u svega 24 utakmice Prve HNL zbog problema s leđima, što bi mogla biti velika prepreka u realizaciji transfera.

Talijani navode da je Benković ove sezone postigao četiri pogotka u dresu Dinama, te da je jedan od najtalentiranijih mladih igrača Europe na toj poziciji. Benković je lani bio blizu Celtica, ali nije došlo do realizacije, dok je ove godine na meti Borussije Dortmund.

Kada bi se realizirao transfer u Inter, Benković bi postao treći Hrvat u momčadi nakon Marcela Brozovića i Ivana Perišića. Inter navodno želi vratiti i Matea Kovačića iz Real Madrida, no taj je transfer daleko od realizacije. 

Dinamo će ovog ljeta morati prodavati igrače kako bi zadržao financijsku stabilnost u klubu. Benković i Sosa su samo neki od igrača koji će napustiti Modru svlačionicu, a spominju se i odlasci Soudanija, Nikole Mora, Borne Ćorića i ostalih igrača koji imaju visoku plaću ili se mogu dobro unovčiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider