Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što kažete?

Inter izbacio novi domaći dres, a navijači ne mogu vjerovati: Poslije tri desetljeća nema više ikonskog detalja

Prije nekoliko dana objavljeno je kako je potpisan ugovor s novim sponzorom, tri puta teži od dosadašnjeg, međutim zasad ga nema na novom dresu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanski nogometni prvak Inter izbacio je novi domaći dres za sezonu Serie A 2021./2022. i gotovo svi navijači najprije su primijetili da na njemu više nema ikonskog logoa proizvođača guma Pirellija, koji je godinama krasio slavni crno plavi prugasti dres milanskog kluba.

"Nema logoa, što je ovo", pitaju se navijači u komentarima na novi dres na društvenim mrežama…

Nerazzurri su, objavljeno je prije nekoliko dana, dogovorili novog sponzora, ali na službenim fotografijama nema njihova logotipa na novom dresu.

Kineski gazda s posljednjim danom protekle sezone zaključio je tri desetljeća dug ugovor težak 10,5 milijuna eura godišnje, koji je uključivao globalno prepoznatljivu reklamu na naličju Interova dresa, i najavio da planira izvući dvostruko toliko od brenda koji će se ubuduće reklamirati na najekskluzivnijoj poziciji na majici.

Socios.com trebao bi zamijeniti Pirelli

Navodno su sve dogovorili s navijačkom društvenom mrežom Socios.com, koja bi trebala preuzeti Pirellijevo mjesto na dresu, objavio je SkyItalia prije nekoliko dana. Iako su Kinezi planirali prodati reklamu na dresu za iznos između 20 i 25 milijuna eura, dobili su čak i više – ravno 30 milijuna, odnosno triput više nego što su dosad zarađivali od prodaje oglasa na tom mjestu.

Pirelli će ostati službeni klupski dobavljač guma za automobile, ali njegov logo više neće krasiti naličje dresa...

Olakšanje za financije

Interove financije patile su slično kao i kod većine svjetskih nogometnih giganata zbog pandemije koronavirusa, pa će im ova injekcija dobro doći za sljedeću sezonu.

Dio minusa zbog kojeg su lani kasnile plaće Interovim igračima pokrili su prodajom Acrafa Hakimija, pa vjerojatno više neće biti prodaja ključnih igrača jer su novom šefu Simoneu Inzaghiju obećali da će prodati samo jednu zvijezdu iz prošlogodišnje momčadi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider