Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"dajte mu zlatnu loptu"

Sedma sila skida kapu Luki Modriću: "Sve što dotakne pretvara u zlato"

Luka Modrić bio je jedan od ključnih figura u finalu Lige prvaka u kojem je Real Madrid s 4:1 pobijedio Juventus i obranio naslov pobjednika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su prošla dva dana od finala Lige prvaka, inozemni mediji još analiziraju utakmicu u Cardiffu, a neki od njih smatraju da je hrvatski veznjak Luka Modrić bio ključan za trijumf Real Madrida 4-1 protiv Juventusa.

"Pozicija centralnog veznjaka nije uvijek glamurozna uloga, ali Modrić je zadivio svojom partijom protiv Juventusa, dominirajući i diktirajući igru svog kluba", ističe internetski portal "Give Me Sport", te dodaje:

"Modrić je jedan od istaknutijih igrača Reala ove sezone, a pod trenerskom palicom Zinedinea Zidanea transformirao je svoju igru, iz napadačkog maestra postao je sveprisutni veznjak, onaj koji brani i kreira. Bilo da prekida napade protivnika ili silovito pokreće ofenzivu Reala, sve što on dodirne pretvara se u zlato".

Modrić je bio toliko impresivan u finalu Lige prvaka da je meksički napadač Javier Hernandez Chicharito, koji igra u Bayer Leverkusenu, u svom "tweetu" napisao da Hrvat zaslužuje Zlatnu loptu za najboljeg nogometaša u 2017. godini, piše portal "Give Me Sport", te napominje kako postoji dobar razlog zašto nogometni navijači ističu da je Modrić trenutno najbolji veznjak na svijetu.

Novinska agencija Reuters smatra da je veličanstveni Modrić bio ključ Realova preokreta u finalu.

"Real je preživio teško prvo poluvrijeme, a onda je Modrić preuzeo kontrolu igre. Kako je Modrićev ujecaj na igru tijekom utakmice rastao, tako se je situacija na terenu okrenula u korist Reala koji je na kraju uvjerljivo slavio. Modrićev pregled igre i donošenje ispravnih odluka omogućili su Realu da konstantno ugrožava Juventus iz kontri i polukontri", ističe Reuters.

Podsjetimo i da je Modrić asistirao za pogodak Cristiana Ronalda (3:1) koji je praktički slomio otpor Juventusa.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider