Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Frka u tunelu

Incidenti na derbiju La Lige i spektakularan autogol: Trener Villarreala načisto poludio i lupao glavom o zid

Villarreal je u derbiju s Atleticom u Madridu ostao bez pobjede zahvaljujući bizarnom autogolu u posljednjim sekundama utakmice…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U španjolskoj La Ligi nakon tri kola više nema nijedne momčadi s maksimalnim učinkom, nakon što je u posljednjem nedjeljnom dvoboju Villarreal na gostovanju u Madridu do posljednje minute vodio protiv Atletica s 2-1, a onda si spektakularnim autogolom izbio dva boda iz džepa.

Konačna statistika je pokazala dva udarca Villarreala, a oba su završili pogocima, te čak 24 šuta domaće momčadi, pet unutar okvira. Vodstvo gostima donio je Manu Trigueros u 52. minuti. Samo četiri minute poslije izjednačio je Luis Suarez nakon povratne lopte Angela Corree.

U 74. minuti gosti su opet poveli golom Nizozemca Arnauta Danjume. I sve do pete minute sučevog dodatka "žuta podmornica" je plovila prema pobjedi.

Spektakularan autogol, Emery poludio od bijesa

Tad je na dugu loptu upućenu prema kaznenom prostoru reagirao Mandi, glavom proslijedio prema sredini svog gola, ali je vratar Geronimo Rulli krenuo u svoju lijevu stranu i nije se stigao vratiti na poziciju na kojoj ga je očekivao njegov stoper. Treba napomenuti da u blizini nije bilo Atleticovih igrača, Villarrealovi igrači iz čista mira zakuhali su si situaciju.

Prema viđenom, domaća momčad je zaslužila bod, ali način na koji je do njega došla je doista bio bolan za trenera Unaija Emeryja i igrače Villarreala.

Emery je poludio od bijesa, hvatao se za glavu, čupao kosu i udarao nogom u stolce. Uz to, gotovo da je pocijepao jaknu na sebi. Na press-konferenciji je rekao da je proveo pola sata lupajući glavom o zid svlačionice.

U tunelu je bilo jako eksplozivno. Sudac Soto Grado upisao je dva incidenta. Emeryjev pomoćnik Imanol Idiakez zakačio se s Diegom Simeoneom.

„Vidio sam kako se agresivno unosio u lice Atleticovom treneru, morali su ga držati članovi njegova tima. U drugom incidentu jedan od članova Atleticova stožera udario je rukom nekog iz Villarrealova delegacije“, zapisao je sudac u izvještaj s utakmice.

Jako napeti odnosi između Atletica i Villarreala

Odnosi između Atletica i Villarreala zadnjih godina jako su napeti. Sve međusobne utakmice igraju pod visokom tenzijama. Klubovi su prekinuli komunikaciju na institucionalnoj razini prije tri godine nakon što je Atletico preoteo Žutoj podmornici tada 16-godišnjeg Germana Valera, bisera Villarrealove omladinske škole. Do tada su odnosi između dva kluba bili više nego prijateljski, a onda su došli na ratnu stazu.

U Villarrealu su smatrali da je Atletico prekršio džentlmenski sporazum o nenapadanju. Od tada je vlasnik Villarreala i španjolski milijarder Fernando Roig čak prestao sjediti u istoj loži s Atleticovim čelnicima. Toliko ga je pogodio taj potez Rojiblancosa.

Kada se sve to zna i budući da je Villarreal ušao u sezonu s dva mršava remija i bio je pod pritiskom osvajanja bodova, ne čudi što je u Žutoj podmornici proključalo. Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko ostao je na klupi Atletica.

Povratnik u španjolsku La Ligu madridski Rayo Vallecano s uvjerljivih je 4-0 nadigrao Granadu, što mu je prva pobjeda u novoj sezoni. Rayo je imao četvoricu različitih strijelaca u ovom dvoboju, nakon što u su Madriđani u prva dva kola ostali bez pogotka. Garcia (3), Trejo (23-11m), Nteka (43) i Comesana (58) bili su strijelci za domaću momčad.

Cadiz je pred svojim navijačima do sučevog dodatka imao u rukama pobjedu protiv Osasune, da bi gosti s dva pogotka došli do velikog preokreta. Alex Fernandez (16, 66-11m) je dvaput donosio prednost Cadizu, ali se Osasuna vratila i došla do pobjede, postigavši na ovoj utakmici tri pogotka, a u prva dva kola je oba puta odigrala 0-0.

Barca svladala Getafe

Dva gola su gosti postigli iz kaznenih udaraca, a strijelci su bili Kike (60-11m) i Roberto Torres (90+1-11m), dok im je pobjedu donio David Garcia (90+5).

Nogometaši Barcelone svladali su na Nou Campu Getafe s 2-1 (2-1) u prvoj nedjeljnoj utakmici 3. kola. Već u 2. minuti mrežu gostiju zatresao je Sergi Roberto na asistenciju Jordija Albe. U 18. minuti Sandro Ramirez je svladao ter Stegena udarcem s ruba kaznenog prostora, a u 30. minuti je Memphis Depay slomio svog čuvara u kaznenom prostoru i pogodio bliži kut gostujućih vrata za 2-1.

Barcelona je pobjedom ušla u skupinu od šest momčadi koje se nalaze na vrhu ljestvice, a u prva tri kola osvojile su sedam bodova: to su još Real Madrid, Sevilla, Valencia, Atletico Madrid i Mallorca.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider