Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvenstvo bez poraza

Incident na kraj sezone: Sukob braće Mamić i neviđeni potez

Dinamo je proslavio 10. uzastopni naslov prvaka pred 15 tisuća gledatelja na Maksimiru pobijedivši Rijeku 4:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rezultatski idealno, konačno su vraćeni i navijači na stadion, no proslavu je na kraju malo pomutila svađa Zdravka i Zorana Mamića oko Ognjena Vukojevića, pa je ljutiti trener prije kraja utakmice otišao u svlačionicu i nije sudjelovao ni na dodjeli medalja i pehara, što je doista neviđen potez.

Baloni, lijepo ispunjen Maksimir, lijepo vrijeme i na kraju skandal. Na terenu, od početka beskrvna Rijeka koju je Marko Pjaca na asistenciju Ante Ćorića poslao u nokdaun već nakon 80-tak sekundi igre. I nastavlja se sve po idealnom scenariju za modre. Udarac iz kuta u 27. minuti, glavom atraktivno pogađa Taravel.
Očigledno je druga najbolja momčad u državi Dinamu ne može zapapriti u njegovom nastojanju da osvoji prvenstvo bez poraza. Pjaca iz jedanaesterca zabija za 3:0. Ponajboljeg modrog ove jeseni publika ispraća aplauzom.

Soudani krasno pogađa u 73. minuti za konačnih 4:0. Kek bespomoćno gleda. Slavi se na tribinama. I onda se ustaje Zdravko Mamić i iz svečane lože naređuje da u igru uđe Ognjen Vukojević. I tribine žele Vukojevića u igri.

No brat Zoran želi u igri vratara Mikulića, ipak zadnja je od starijeg brata i Zoran napušta klupu a Vukojević ulazi u igru vjerojatno posljednji put u modrom dresu.

''Ništa nisam vidio'', kaže Arijan Ademi, koji se pravio „slijep“ pored očiju kao i svi ostali igrači Dinama.
Trenera Dinama nije bilo ni na slavlju ni na konferenciji za medije. Prošle sezone se na kraju slavilo pred praznim tribinama, ove su stvari posljednjih kola nešto bolje.

''Odigrali smo odličnu utakmicu i mislim da smo zaslužili što se dešava i čestitam mojim suigračima na svemu što su zaslužili'', poručuje Domagoj Antolić, a Ademi zaključuje.

''Izvrstan osjećaj osvojiti prvenstvo bez poraza, još osvojiti i kup. Mislim da smo odigrali sezonu kako treba. Hvala svim navijačima što su došli u ovako velikom broju pozivam ih da nas prate a mi ćemo im se odužiti u ovakvom igrom.''

Kreće ljeto 2015. i standardna priča. Mogu li Modri zadržati najbolje igrače i može li modra svlačionica dohvatiti Ligu prvaka?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider