Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi u skupini

Impresivna pobjeda odjeknula: Albanija na milimetar od plasmana na Euro 2024.!

Reprezentacija Albanije isprašila je Češku i sama je na vrhu skupine E kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Reprezentacija Albanije (Foto: Afp)

Iz naše perspektive glavna utakmica kvalifikacija za Euro ovog četvrtka, logično, bila je ona između Hrvatske i Turske, ali mimo tog sraza u Osijeku, bilo je i drugih interesantnih susreta i konačnih ishoda.

Jedan koji je svakako odjeknuo bio je veliki trijumf reprezentacije Albanije nad Češkom od 3:0.

Vrlo rano je Albanija došla u vodstvo, već u devetoj minuti Jasir Asani načeo je mrežu Čeha. Početkom nastavka, u 51. Taulant Seferi povećao je prednost, da bi u 73. isti igrač potpuno ugasio nadu Češkoj i raspametio tribine stadiona Air Albania u Tirani.

Do kraja su postigli još jedan pogodak, koji im je VAR poništio zbog zaleđa.

Albanija je ovom pobjedom došla na koračić od plasmana na Euro, trenutno se šepure na vrhu skupine E s 13 bodova.

Ova grupa, poput one hrvatske, također ima pet reprezentacija pa sve do samog kraja neće svi imati jednak broj odigranih utakmica (u svakom kolu je netko slobodan), ali u takvom društvu četiri boda, koliko Albanci imaju u odnosu na drugoplasiranu Poljsku, ogroman su kapital.

U nedjelju je Albanija slobodna, a sastat će se Češka - Farski Otoci i Poljska - Moldavija. Nesumnjivo će se smanjiti zaostatak za albanskom reprezentacijom, ali zato u studenom Albancima slijede dvije najlakše utakmice - Moldavija u gostima i Farski Otoci kod kuće.

Brazilac vodi Albance uz snažan talijanski pečat

Tko su uopće glavni likovi u cijeloj ovoj priči? Albanski izbornik bivši je reprezentativac Brazila Sylvinho, a puno je tu još poznatih imena, što na kontinentalnoj sceni, što ljubiteljima HNL-a.

Kapetan reprezentacije je Berat Djimsiti iz Atalante, tu je još i čitav niz igrača iz respektabilnih klubova. Obranu osim Djimsitija drže još i Elseid Hysaj iz Lazija, na golu je Etrit Berisha iz Empolija, kluba u kojem igra i bivši stoper Hajduka Ardian Ismajli kojeg nije bilo zbog ozljede. Tu su i Kristjan Asslani iz Intera, a što se tiče HNL štiha, dodajmo kako su sinoć asistenti za drugi i treći gol bili Sokol Cikalleshi, nekadašnji igrač Splita, i Mirlind Daku koji je nosio dres Osijeka.

Vođeni bivšim brazilskim braničem i uz snažan talijanski pečat, Albanci jure prema plasmanu na Europsko prvenstvo, svom prvom velikom natjecanju nakon Eura 2016. i drugom uopće.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider