Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"ne volim ga na terenu"

Istukli, pa "oprali" ozlijeđenog Neymara: "Ako tako igraš, ne žali se na udarce"

Neymar je morao zbog ozljede ranije napustiti teren. Njegovi protivnici za svoju grubu igru optužili su - upravo Neymara.

Galerija Igrač Strasbourga Zemzemi faulira Neymara (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) +4 Neymar (Foto: AFP)

Na utakmici Kupa Francuske između PSG-a i Strasbourga ponovio se tipičan scenarij otkad se Neymar pridružio Parižanima.

Brazilac je neumorno driblao i žonglirao među protivnicima, koji često nisu birali sredstva da ga zaustave. Sve do 62. minute, kada je Neymar morao izaći zbog ozljede.

Nije poznato u kojem je trenutku točno Neymar zaradio ozljedu, ali svoj obol zasigurno je dao Strasbourgov Anthony Goncalves, koji ga je u jednom napadu zaustavio prilično grubo.

Goncalves nakon utakmice nije tražio isprike zbog grubosti njega i njegovih suigrača – umjesto toga, optužio je Neymara da je takvu igru isprovocirao svojim ponašanjem na terenu.

''To je njegov stil, ali ako tako igraš, ne žali se na udarce kasnije. On je sjajan igrač i to poštujem, ali mi nismo ovdje da se on zabavlja na naš račun. Nismo ovdje da bi on izgledao dobro", rekao je za Eurosport.

"Čudesan igrač, ali ne volim ga na terenu jer provocira"

"Ako se on želi zabavljati, mi ćemo uzvratiti oružjima koje imamo. Moramo braniti svoj dres. On se može zabavljati, to je njegov stil i mislim da dosta ljudi dolazi to gledati. Ali nakon toga se ne bi trebao žaliti, a to voli raditi", dodao je.

S njim se složio i suigrač Pablo Martinez.

"Naravno da je on čudesan igrač, ali zbog njegova stava, nije netko koga volim na terenu. Osim što provocira igrom, radi to i pričom", rekao je.

Na stranu svojih igrača stao je i trener Strasbourga Thierry Laurey.

''Nekad se moraš suočiti s posljedicama kad pretjeraš. Mogu razumjeti da je mojim igračima dosta protivnika koji ih sprdaju. Ja sam za zaštitu igrača, ali postoje granice.''

Epilog svega je ozljeda koja je uzdrmala PSG. Sumnja se da je Neymar je obnovio ozljedu stopala od lani (peta metatarzalna kost), zbog koje je bio operiran i zbog koje je propustio završnicu sezone.

Tada je propustio uzvrat osmine finala Lige prvaka protiv Reala, a sada u Parizu strahuju da neće biti spreman za prvu utakmicu protiv Manchester Uniteda 12. veljače.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider