Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''barca je zasluženo prošla''

Igrači PSG-a su ljuti, ali ne na suce: ''Ovo je neprihvatljivo''

Igrači Paris St-Germaina propustili su nevjerojatnu prednost i upisali se u povijest.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Baš kao što se u povijest europskih klupskim natjecanja upisala Barcelona, zauvijek će biti zapisano da je gubitnički klub u preokretu svih preokreta bio PSG. I dok se oni koji vole Barcu i oni koji je ne vole svađaju je li domaćinu pomogao sudac, pravo je pitanje jesu li najzaslužniji za ovo čudo ustvari igrači i trener bogatog pariškog kluba.

Upravo tako misle baš oni, najveći krivci. Marco Verratti je bio jedan od onih koji je imao snage izaći pred novinare. Hrabar na terenu, hrabar pred medijskom histerijom koja se očekivano stvorila nakon ove nevjerojatne drame.

''Moramo pronaći snage nakon ovog. Izgubili smo 6:1 i to ne zbog sudaca, prvenstveno smo odgovrni mi sami. Nakon Cavanijevog gola dobili smo mir, čak su mi i neki igrači Barce rekli kako je sve gotovo. No oni su zasluženo prošli. Bila je to utakmica koju neću nikad zaboraviti i može svima poslužiti kao primjer'', rekao je talijanski veznjak kojeg želi gotovo cijela Europa.

''Bilo nam je teško igrati jer su nas žestoko pritiskali. U drugom smo dijelu bili nešto bolji, ali dobiti tri gola u sedam minuta… Ne mogu naći objašnjenje osim da je to nogomet.''

Thomas Meunier je također imao snage stati pred novinare u najvećem porazu svoje karijere.

''U drugom smo dijelu skupili glave. Shvatili smo kako moramo reagirati. Ali golovi koje smo primili, to je neprihvatljivo. Mogli smo proći i s 5:1, samo nismo trebali primiti gol i to smo uspjeli primiti. To je nevjerojatno, to je za povijest jer to nikome nije uspjelo. Ako je netko ovo bio u stanju napraviti onda je to Barca'', rekao je branič gostiju i dodao:

''Morali smo bolje pristupiti utakmici. Kad smo vidjeli da zanos na stadionu kao da smo dobili udarac. Ma teško je naši neko objašnjenje. Oni nisu imali što izgubiti, a mi nismo bili dostojni dresa PSG-a'', poručio je Meunier.

Zanimljivo, madridski AS prenosi kako francuski tisak jako malo spominje suđenje te se više osvrće na ''poniženje'' (Parisien) i ''brodolom'' (L'Equipe) koji su im priuštili nogometaši njihovog prvaka. Čini se kako je ovaj prolaz Barcelone teže pao nekome drugome nego samim Francuzima.

Je li Barca nezasluženo napravila najveći preokret u povijesti?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider