Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bravo za jedne i druge

Igrači Borussije šokirani, navijači oduševili nogometni svijet

Nakon groznog napada u Dortmundu dogodile su se i neke lijepe stvari.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tužan je ovo bio utorak za Ligu prvaka i nogomet. Napad na nogometaše Borussije Dortmund u njihovom gradu šokirale su cijeli nogometni svijet. Utakmica je odgođena za srijedu u 18:45, a na njoj vjerojatno neće biti Marca Bartre.

Branič Borussije sjedio je baš kraj prozora koji nije izdržao eksplozivni udar odnosno čak tri detonacije zbog kojih su pukla stakla na stražnjem dijelu autobusa. U bolnici je prošao manju operaciju zgloba koji je stradao očito i to ne samo od razbijenog stakla.

Bartra je dobio podršku mnogih nogometaša putem društvenih mreža, no srećom težih posljedica po njegovo zdravlje neće biti.

Vratar Borussije, Švicarac Roman Bürki, opisao je trenutak kad se dogodila eksplozija.

"Sjedio sam u zadnjem redu pored Marca Bartre, kojeg su pogodili komadi stakla razbijenog prozora", kazao je Bürki za švicarski Blick.

"Autobus je skrenuo na glavnu cestu kada smo čuli jak prasak. Svi su legli na pod, ali policija je brzo reagirala. Mi smo bili šokirani.''

Oko 20 sati stadion Borussije se polako punio kada je onima na tribinama javljeno što se dogodilo. Panike nije bilo, jer je njemačka policija dobro odradila svoj posao. Tada se dogodio trenutak koji je sve oduševio. Navijači Monaca počeli su skandirati ''Dortmund, Dortmund'' nakon čega su ih pljeskom pozdravili domaći navijači.

Gosti su bili u maloj nedoumici kada je oko 20:30 objavljeno kako se utakmica prebacuje za srijedu u 18:45. Mnogi od njih nisu imali smještaj u Njemačkoj za još jedan, ali je domaći klub odmah pokrenuo akciju u kojoj su smještaj gostujućim ponudili brojni domaći navijači.

Također, neki hoteli i hosteli ponudili su gostima iz Kneževine besplatan smještaj s kupljenom ulaznicom. Sigurni smo kako će ovaj događaj na neki način ujediniti ova dva kluba i njihove navijače bez obzira na ishod njihovih dvoboja u četvrtfinalu Lige prvaka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider