Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brazilac na probi

Bomba s Poljuda: Igrač Barcelone stiže u Hajduk?

Hajduk traži stopera - na probi je Brazilac, a u kombinacijama je i igrač Barcelone B.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Moguće pojačanje Hajduka na stoperskoj poziciji je Borja Lopez, 23-godišnji igrač koji je prošlu sezonu proveo u Barceloni B koja je izborila promociju u Drugu ligu. Lopez je želja trenera Joana Carrilla koji ga poznaje, a iako posao još nije gotov, radi se o jednom od glavnih favorita za dolazak na Poljud.

Lopez je rođen u Gijonu gdje je počeo karijeru kao igrač Sportinga, a bio je španjolski U-18, U-19 i U-20 reprezentativac. 2013. kupio ga je Monaco za 2,2 milijuna eura, ali je za francuski klub odigrao samo jednu ligašku utakmicu.

Tri godine proveo je na posudbama u Rayo Vallecanu, Deportivu i portugalskoj Arouci, nakon čega je 2016. stigao u Barcelonu za čiju B momčad je odigrao 25 utakmica i zabio dva gola.

Debitirao protiv Reala, karijeru mu usporila ozljeda

Kao igrač Rayo Vallecana 2014. je debitirao u Primeri protiv Reala na Santiago Bernabeuu. Unatoč visokom porazu ostavio je dobar dojam, ali uskoro je doživio tešku ozljedu koja ga je udaljila s terena na šest mjeseci.

Barcelona B je 192 centimetra visokog ljevonog igrača dovela jer su tražili stopera koji je dobar s loptom u nogama. Njegova vrijednost po Transfermarktu je 250.000 eura.

Lopez je jedan od brojnih igrača koji su u kombinacijama sportskog direktora Marija Branca, a pripremama Hajduka već se pridružio brazilski stoper Gustavo Carbonieri Santa Rosa. 190 centimetara visoki 25-godišnji igrač provest će 10 dana s momčadi nakon čega će struka odlučiti hoće li postati novi igrač Hajduka. 

Većinu karijere proveo je u brazilskim niželigašima, a jedina europska postaja bio mu je portugalski drugoligaš Santa Clara. Utakmicu karijere odigrao je za brazilskog drugoligaša Bragantina kada je u postigao gol u šokantnoj 3-1 pobjedi protiv velikog Sao Paula u trećem kolu Brazilskog kupa.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider