Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
gori im pod petama

SLUŽBENO Tudor treći Hrvat na klupi u Seriji A: Pokušat će spasiti legendarni klub

Igor Tudor novi je trener Udinesea!

Galerija Dobrodošlica Igoru Tudoru u Udinese (Screenshot) Igor Tudor (Foto: AFP)

Hrvatski nogometni stručnjak Igor Tudor (40) novi je trener talijanskog prvoligaša Udinesea. To je na svojim službenim profilima društvenih mreža potvrdio talijanski klub.

Predstavljanje Tudora kao novog trenera bit će već danas (utorak) u 18:30 na klupskoj televiziji Udinese.tv.

Tudor će na klupi momčadi iz pokrajine Friuli, za koju nastupaju i dva mlada hrvatska igrača Andrija Balić i Stipe Perica, zamijeniti Massima Odda, koji je dobio otkaz nakon što je u nedjelju izgubio 2:1 od izravnog konkurenta za ostanak u ligi Crotonea.

Bio je to čak 11. uzastopni poraz Udinesea koji se četiri kola prije kraja prvenstva nalazi na 15. mjestu ljestvice sa 33 boda, četiri više od 18. SPAL-a koji se nalazi u zoni ispadanja.

Bivši hrvatski reprezentativac Tudor ima iskustvo dugogodišnjeg igranja u Italiji, od 1998. do 2005. godine bio je član Juventusa, a igrao je i za Sienu, dok bi mu Udinese bio peti klub trenerskoj karijeri.

Tudorov prvi trenerski posao bio je vođenje Hajduka s kojim je 2013. godine osvojio Hrvatski kup. Poljud je Tudor napustio u veljači 2015. godine, a potom je vodio grčki PAOK, te turske prvoligaše Karabukspor i Galatasaray. Klupu slavnog Galatasaraya Tudor je morao napustiti u prosincu prošle godine, no vođenje takvog kluba sigurno mu je bila velika odskočna daska za dolazak u Serie A.

Tudor je postao tek treći Hrvat nas čelu jednog kluba u Serie A. Legendarni Tomislav Ivić je u sezoni 1985/1986 vodio Avellino, a Ivan Jurić je nedavno u dva navrata vodio Genou..

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider