Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A SAD EUROPSKO PRVENSTVO

Igor Bišćan: "Dečki su pokazali ogroman karakter, ponosan na njih bih bio i da nismo uspjeli"

Izbornik naše mlade reprezentacije presretan je i ponosan nakon što je drugu generaciju u nizu odveo na Europsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veliki rezultat napravio je Igor Bišćan, postavši prvi izbornik koji će Hrvatsku voditi na dva Europska U-21 prvenstva u nizu. Zapravo, ovo je tek peto na koje odlazimo i treće u nizu.

Prvi komentar nakon prave drame u danskom Vejleu nije bilo lako dati.

gol expired Hrvatska je na Europskom prvenstvu! Drama kaznenih udaraca odvela našu mladu reprezentaciju na Euro! divider

"Komentar možemo dati na cijele kvalifikacije jer ovo je trajalo koliko god je moglo i drama je bila na vruhncu. Dečki su pokazali pravi karakter, da se bore za dres reprezentacije svime što imaju. Kvaliteta nikad nije bila upitna", prvo je što je Bišćan izjavio nakon utakmice.

Početak nije ništa obećavao, no onda smo proradili

Onda se okrenuo onome što se događalo na terenu. A nakon dvadesetak minuta izgledalo je kao da nam prijeti eliminacija, i ne samo to, nego rezultatski potop. No, krajem prvog dijela hrvatska izvedba se popravila, a isto se nastavilo do kraja susreta.

"Otvorili smo loše, stavili se u tešku poziciju, a onda okrenuti, reagirati na ovaj način i izdržati, igračima kapa do poda. Napravili su veliku stvar za naš nogomet. Ponosan sam na njih. bio bih ponosan i da nismo uspjeli jer su cijele kvalifikacije bili pravi. Pokazali su kako se igra za hrvatski dres. Sretan sam, presretan", vrlo je emotivan Bišćan.

Svi igrači su tu da daju svoj doprinos

Osvrnuo se i na to što su bitan obol dali igrači koje je uveo s klupe. Osovina Biuk-Šimić-Matanović je donijela pogodak za povratak, a Pašalić je sigurno izveo posljednji jedanaesterac.

gol expired Vušković nakon dramatičnog plasmana na Euro: "Pokazali smo karakter" divider

"Dečki su tu da svaki da svoj doprinos. To smo uvijek naglašavali. Svi su dali svoj obol. Nije bilo jednostavno, ali da ne ulazimo u neke stvari, imali smo problema sa zdravljem. Nedostali su nam neki igrači koji su puno toga odigrali u kvalifikacijama", dodao je izbornik, ipak prekinuvši tu temu o kojoj više nije htio. Oni koji su bili na raspolaganju su posao odradili.

Za kraj kratka najava onog što slijedi u lipnju iduće godine.

"Treba odmoriti, a onda pratiti dečke. Trebamo biti zdravi i jaki duhom, a onda ćemo imati što pokazati na Euru."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider