Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velike promjene

Nogomet više nikad neće biti isti: Uvodi se niz novih nogometnih pravila

Međunarodni odbor nogometnih saveza (IFAB) od 1. srpnja planira uvesti niz novih nogometnih pravila.

Solskjaer uvodi četiri zamjene (Foto: Afp)

Čini se kako su nogometni klubovi zadovoljni pandemijskim pravilom od pet zamjena na utakmici jer je Međunarodni odbor nogometnih saveza (IFAB) priopćio kako će ga trajno uvesti u nogometna pravila.

Ostat će i da se tih pet zamjena može učiniti u tri instance, ali će upotreba tog pravila u različitim natjecanjima ostati u diskreciji tijela koje ga organizira. U slučaju produžetaka moći će se mijenjati i šesti igrač, a IFAB-ove promjene postat će trajne 1. srpnja.

Luka Modrić VIDEO Herojska pobjeda Hrvatske u Parizu, prva protiv Francuske u povijesti! divider

Nadalje, uvodi se pravilo prema kojem će se nogometaše isključivati iz utakmice svaki put kad spriječe gol ili očiglednu priliku prekinu rukom bez obzira na to gdje se akcija dogodila.

Najavljuju i promjene pri izvođenju penala. Dosad su golmani jednom nogom morali biti na liniji, a druga je mogla biti ispred ili iza, ali ubuduće će morati stajati isključivo na gol-liniji.

Raspravljat će se i o poluautomatskom zaleđu, koje će detektirati VAR tehnologija, međutim ne očekuje se da će to pravilo biti uvedeno već sad jer je još u fazi testiranja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider