Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ma pogledajte tu sreću

Ibrahimović stigao u L.A.: Euforični doček oduševio čak i čovjeka kojeg je nemoguće oduševiti

Zlatan Ibrahimović sletio je u Los Angeles i odmah izazvao euforiju među navijačima LA Galaxyja.

Galerija Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP) Zlatan Ibrahimović stigao u LA (Foto: AFP) Zlatan Ibrahimović stigao u LA (Foto: AFP) +3 Zlatan Ibrahimović stigao u LA (Foto: AFP)

U četvrtak navečer po lokalnom vremenu u Los Angeles je sletio Zlatan Ibrahimović. U Kaliforniji više ništa neće biti isto jer mnogi nisu ni svjesni što se sprema svjetskom centru šoubiznisa. Pokazao je to i doček koji je Ibra doživio odmah nakon dolaska.

Skupilo se dosta navijača Galaxyja kako bi pozdravilo svog novog heroja, najvećeg otkad je taj klub podigao svojim dolaskom David Beckham. Baš kao Becks, Ibra ovdje neće biti samo igrač. On će biti ikona, igrao dobro sa svojih 36 godina ili ne.

A čak je i on, veliki Zlatan, morao razvući osmijeh od uha do uha kad je vidio euforiju koja je nastala odmah po njegovu dolasku. Oduševljenje nije mogao sakriti.

Podsjetimo, Ibra je najavio svoj dolazak već prije par dana u svom stilu. Zakupio je cijelu stranicu u LA Timesu i napisao: "Dragi Los Angeles, nema na čemu" te u potpis na dnu stavio svoj potpis. Legendarni znak ''Hollywood'' u Photoshopu je pretvoren u ''Zlatanland''.

"Los Angeles, dobrodošao u Zlatan", rekao je Ibra uz krik lava na promotivnom videu LA Galaxyja. Amerikanci znaju kako tretirati zvijezde, ne sumjamo da će s Ibrom to biti pravi show.

U prebogatoj karijeri, koju je započeo u Malmou 1999. godine, igrao je za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, AC Milan i Paris St Germain, odakle je prošle sezone kao slobodni igrač stigao među Crvene vragove.

LA Galaxy spada među najcjenjenije i najstarije američke nogometne klubove, koji je pet puta bio MLS prvakom, a Ibrahimovića će dočekati kapetan i bivši reprezentativac Engleske Ashley Cole, te meksička braća Jonathan i Giovanni dos Santos.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider