Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zahtijevao igrati s njim

Moment koji je zadivio nogometni svijet, čak mu se i Ibra naklonio: ''Bio je životinja. Nitko mu nije mogao ništa''

Na vrhuncu svoje karijere Brazilac Adriano bio je nevjerojatno moćan, jedan od najboljih igrača svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najupečatljivijih trenutaka u karijeri Adriana bio je onaj kad je umalo proparao mrežu protiv Real Madrida 2001. godine, a koliko je stvarno bio dobar govori i činjenica da ga je bivši suigrač Zlatan Ibrahimović nazvao najtalentiranijim igračem s kojim je ikad igrao.

''Igrao sam s igračima kod kojih sam video das u talentirani. Ali, onaj za kojeg sam osjećao da je iznad ostalih bio je Adriano'', rekao je Ibrahimović u ekskluzivnom intervjuu za SPORTbible.

''Kad sam došao u Inter, prvo što sam rekao predsjedniku bilo je da zahtjevam igrati s njim, jer on je igrač s kojim želim igrati. Bio je životinja. Mogao je pucati sa svakog dijela terena. Nitko mu nije mogao uzeti loptu'', dodao je Ibra.

Adriano je stvarno bio sjajan za vrijeme svog boravka u Interu, a trenutak koji se mnogima urezao u pamćenje dogodio se u kolovozu 2001., kada je Inter igrao prijateljsku utakmicu protiv Reala.

gol expired Tek je napustio Dinamo, a već bi mogao u sedlo: Bjelica na meti velikana koji slaže momčad za prvaka divider

Moćni Brazilac tada je izveo jedan od nanevjerojatnijih slobodnjaka u povijesti, tako da je odaslao pravu bombu u gornji lijevi kut i umalo proparao mrežu.

Nije iznenađujuće da je poslije imao snagu udarca 99 na legendarnom PES-u 6.

Svoj talent pokazao je još u Parmi, kad je u 37 utakmica zabio 23 gola i već tada djelovao gotovo nezaustavljivo. Upisao je i 27 pogodaka u 48 nastupa za brazilsku reprezentaciju.

Međutim, nakon tragične smrti svog oca, okrenuo se drogama i alkoholu te redovito boravio po noćnim klubovima. Nikad nije dosegnuo visine koje je mogao dostići, ali mnogim nogometnim fanovima diljem svijeta ostat će u pamćenju kao igrač razornog udarca kojeg je bio užitak gledati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider