Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
oproštaj od legende

Ibrahimović: "Maradona je živ", objava je skupila tri milijuna lajkova

"Živjet će zauvijek", poručio je Ibrahimović.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jučer je u 61. godini života preminuo Diego Maradona, legendarni argentinski nogometaš. Maradona je preminuo od srčanog udara u svom domu u Argentini.

Svijet se oprašta od slavnog nogometaša, a poruke su poslali brojni sportaši, od NBA zvijezda pa sve do tenisača. Maradona je bio više od nogometaša.

Poruku zahvale za sve što je dao nogometu objavio je i Zlatan Ibrahimović te skupio tri milijuna lajkova.

"Maradona nije mrtav, on je besmrtan. Bog je dao svijetu najbolji nogometni poklon svih vremena. Živjet će zauvijek", poručio je Ibrahimović.

"Ovo je strahovit udarac i za klub i za grad. Ostat ćeš zauvijek u našem srcu. Ciao, Diego", objavio je Maradonin bivši klub Napoli, kojemu je donio jedina dva naslova prvaka Italije (1987., 1990.) uz njegovu fotografiju na kojoj navija u plavoj majici sa znakom srca i natpisom "Zauvijek".

Diego Armando Maradona Kultni stadion zvat će se po Maradoni: Hrvatski klub prvi će nastupiti u tom hramu nogometa nakon Diegove smrti divider

"Hvala ti za sve, Diego", kratko je objavio njegov prvi klub u Europi Barcelona, za koji je igrao od 1982. do 1984.

"Vječna hvala. Vječni Diego", objavila je Boca Juniors, klub u kojemu je stekao slavu u Argentini.

gol expired Napulj se opašta od Maradone, zapaljeno tisuće svijeća, gore i baklje divider

"Iza Maradone ostaje velika ostavština jer je postao mitska figura za navijače diljem svijeta", oglasio se Real Madrid.

"Zasigurno ćemo jednoga dana zajedno udarati loptu gore na nebu", poručila je brazilska legenda Pele, koji se uz Maradonu smatra ponajboljim igračem 20. stoljeća.

"Diego je vječan", napisao je kapetan Barcelone, Maradonin sunarodnjak i ponajbolji igrač današnjice Lionel Messi.

"Danas se opraštam od prijatelja, a svijet se oprašta od vječnoga genijalca. Neusporedivog čarobnjaka. Napustio nas je prerano, ali ostavlja neograničenu ostavštinu i nenadoknadivu prazninu. Počivao u miru, nikada nećeš biti zaboravljen", napisao je Cristiano Ronaldo.

"Svakako najbolji igrač moje generacije i možda najveći svih vremena. Nakon blagoslovljenog, ali i problematičnog života, nadam se kako će u Božjim rukama pronaći utjehu. RIP Diego", napisao je bivši engleski reprezentativni napadač Gary Lineker.

"Odveo si nas na vrh svijeta i učinio nas neopisivo sretnima. Bio si najveći. Hvala ti što si bio to što jesi, Diego, nedostajat ćeš nam", riječi su argentinskog predsjednika Alberta Fernandeza.

"Zbogom, velikanu. Bio si problematična duša, ali oduševljavao si čitav svijet svojom jedinstvenom nogometnom vještinom. RIP", stoji u poruci predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora Thomasa Bacha.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider