Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ne zna s nogom ili?

Evo još jednog vratarskog "frika": Revolucija u ispucavanju lopte!

S obzirom da Sirija nije nogometna sila, Ibrahim Alma vjerojatno nikada ne bi završio na naslovnicama svjetskih medija da ne ispucava loptu rukom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osim što je čudesan vratar, Nijemac Manuel Neuer proslavio se sjajnim baratanjem loptom, čak i u vrlo opasnim situacijama za njegovu momčad. Nerijetko smo ga znali vidjeti u dalekim izletima sa svog gola, izbijanju lopte glavom ili primiravanju iste prsima. Nijemac je toliko spretan u baratanju lopte s nogama da se ponekad odlučuje na dribljanje suparničkih napadača koji vrše pritisak na njega!

Potpuna suprotnost od njega je sirijski reprezentativni vratar Ibrahim Alma, koji ako ne mora, nikada ne koristi noge kod baranja s loptom. Sirija se natječe u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju iduće godine i upravo je na tim utakmicama njegov osebujni način izbijanja lopte postao viralan!

Kada ima loptu u rukama Alma ju, umjesto da ju spusti prema dolje i izbije nogom, baci lagano u zrak i drugom rukom izbije jako daleko. Udara ju stisnutom šakom, a lopta leti čak do polovice suparničkog dijela terena!

Možda je to put za sve vratare koji imaju problema s ispucavanjem nogom...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider