Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UŽAS!

VIDEO Horor-scene u Italiji: Policija kapitulirala pred njemačkim huliganima, gorjeli automobili, ulice poput ratne zone

Huligani Eintrachta devastirali su kafiće i napadali policiju.

Njemački huligani (Foto: Afp)

Nogometaši Napolija večeras na svom stadionu brane 2:0 u osmini finala Lige prvaka protiv Eintrachta iz Frankfurta.

Gradske vlasti Napulja zabranile su dolazak navijača Eintrachta na utakmicu, no tako su samo napravili veći kaos. Protiv takve odluke bila je čak i UEFA jer njemački klub nije imao zabranu gostovanja svojih navijača.

Bila je to isključivo odluka napuljskih gradskih vlasti, koje su se bojale da neće moći kontrolirati domaće i gostujuće huligane koji su uvod napravili uoči prve utakmice u Frankfurtu.

Navijači Eintrachta htjeli su doći u brojci od čak desetak tisuća, po čemu su poznati, no na kraju su odustali zbog odluke talijanskih vlasti.

Oko 600 Nijemaca ipak je stiglo u Napulj unatoč zabrani. Policija ih je držala pod kontrolom do jednog trenutka kada su uspjeli organizirano stići do centra grada, gdje su se sukobljavali s policijom i devastirali kafiće.

Grozne scene iz Napulja

Onda je nekoliko sati prije utakmice izbio kaos. Pojavili su se huligani Napolija koji su pokušali napasti gostujuće navijače koje je policija htjela staviti u autobuse.

Huligansko ludilo tada je potpuno eskaliralo, policiju su napadali i jedni i drugi kad već nisu mogli doći u kontakt međusobno.

"Ovo nisu navijači, oni su kriminalci, razbojnici. Pitam se bi li napravili isti nered u Njemačkoj?" napisao je na Instagramu potpredsjednik talijanske vlade Matteo Salvini.

Talijanski mediji navode kako je "Napulj talac nasilnika", a gradonačelnik Gaetano Manfredi prosvjedovao je kod njemačkog veleposlanika.

"Ovo je luda i neprihvatljiva devastacija. Najoštrije osuđujemo neizrecive postupke onih koji su postali protagonisti ovog nasilja, odakle god ono dolazilo. Napulj i Napolitanci ne zaslužuju trpjeti ozbiljnu materijalnu, moralnu štetu koju je ovo ludilo prouzročilo," poručio je gradonačelnik.

Nijemci su u neredima imali i podršku huligana Atalante, inače prijateljske skupine navijača Eintrachta.

Policija nije uspjela kontrolirati huligane iako se pripremala

Većina je stigla vlakovima, a glavno poprište nereda bilo je u srcu grada. Na snimkama se vidi kako se navijači sukobljavaju s policijom, jedan je policijski automobil zapaljen, navijači su bacali kamenje na autobuse, rušili stolove i stolice.

Incidenti koji se događaju u Napulju pokazuju da je zabrana prodaje ulaznica navijačima Eintrachta bila opravdana, smatraju na Apeninima.

Navodi se kako su talijanski sigurnosni aparati bili upoznati s opasnošću njemačkih Ultrasa i rizikom od sukoba s domaćima.

Navijači Eintrachta sudjelovali su u neredima i u rujnu u Marseilleu prije i za vrijeme utakmice Lige prvaka protiv francuskog kluba. Navijači OM-a i Eintrachta gađali su se dimnim bombama i bengalkama na stadionu Velodrome nekoliko minuta prije početka utakmice, a nereda je bilo i u gradu.

Napulj je ove srijede izgledao kaotično, a snimke se šire svijetom.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider