Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Au revoir!

Francuski rekorder po broju nastupa objavio kraj reprezentativne karijere

Hugo Lloris (36) objavio je oproštaj od reprezentacije

Hugo Lloris (Foto: Afp)

Francuski vratar i dosadašnji kapetan "Tricolora", Hugo Lloris (36) objavio je oproštaj od reprezentacije rekavši kako želi provoditi više vremena sa svojom obitelji.

"Nije lako ovo objaviti, ali nakon 14 godina u francuskom dresu, koji sam nosio s velikim zadovoljstvom, s ponosom, dužnošću i osjećajem odgovornosti, vjerujem da sam došao do kraja", rekao je za Lloris u razgovoru za L'Equipe.

Rekorder po broju nastupa

Lloris napušta "Tricolore" kao rekorder sa 145 nastupa, a iza njega su Lilian Thuram (142), Thierry Henry (123), Olivier Giroud (120)...

gol expired Ništa od Zidanea: Francuzi odlučili nastaviti s Didierom Deschampsom divider

"Francuska reprezentacija je spremna nastaviti bez mene. Imao sam sreću sa svojom generacijom da sam obilježio povijest francuskog nogometa i to mi se ne može oduzeti," dodao je.

Lloris je na francuskim vratima osvojio svjetski naslov 2018. u Rusiji, dok je na nedavnom World Cupu u Katru osvojio srebro.

Debitirao 2008.

Za reprezentaciju je debitirao 2008. godine, a nastupio je na tri EP-a (2012, 2016, 2020) i četiri SP-a (2010, 2014, 2018, 2022).

Kylian Mbappe Francuzi prikupili više od 200 tisuća potpisa da se se ponovi finale SP-a, stigao brutalan odgovor iz Argentine divider

"Dođe trenutak kada morate znati prepustiti uzde. Uvijek sam iznova govorio da francuska reprezentacija ne pripada nikome i svi se moramo pobrinuti da bude tako, ja prvi. Mislim da je momčad spremna za nastavak. Tu je i vratar koji je spreman (Mike Maignan). Radije odlazim na vrhuncu nego da čekam pad. Postoji i obiteljski izbor, osjećam potrebu provoditi više vremena sa suprugom i djecom," dodao je vratar Tottenhama.

Deschamps ga je još želio

Francuki izbornik Didier Deschamps je naglasio kako se Lloris povlači na vrhuncu i unatoč tome što još uvijek ima mjesto u nacionalnom sastavu, ali je pozvao navijače da poštuju njegovu odluku.

"Veliki sluga francuske momčadi odlazi i želio bih odati počast njegovoj iznimnoj karijeri", rekao je Deschamps.

gol expired Procurila snimka iz svlačionice Francuske na poluvremenu finala: Mbappe priča, svi šute divider

“Izvan svih rekorda koje su mu njegov talent i profesionalizam omogućili da obori, izvan bitne uloge koju je odigrao u našim najvećim pobjedama... Hugo je izvanredna osoba na ljudskoj razini. Bilo mi je zadovoljstvo i čast biti njegov trener. Volio bih da svi treneri imaju igrače poput njega. Hugo ima moje poštovanje i zahvalnost. Želim mu sreću," poručio je izbornik.

Lloris posljednjih deset godina brani za Tottenham, a prethodno je nastupao za Lyon i Nicu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider