Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima samo 19 godina

Već ih je jednom odbio: Novi najbogatiji klub svijeta našao pojačanje na neočekivanoj adresi

Newcastle će ovog ljeta potrošiti jako puno novca na pojačanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Glavna ovosezonska misija za Newcastle je, slobodno možemo reći, izvršena.

Svrake se mjesec i pol prije završetka Premier lige nalaze na pristojnoj udaljenosti od devet bodova od zone ispadanja. Premda matematički još uvijek nisu sigurni, jasno je da će ih Watford, Burnley ili Norwich teško uloviti.

Kada ih je prije nekoliko mjeseci kupio Javni investicijski fond (PIF) iz Saudijske Arabije, pred novog trenera Eddieja Howea postavljen je samo jedan zadatak - izbjeći ispadanje. On je uspio podići momčad i skočiti do trenutne 15. pozicije pa sad svi iščekuju početak ljetnog prijelaznog roka.

Newcastle će spiskati nekoliko stotina milijuna eura, a prema pisanju engleskih medija, kao prioritet je označen Hugo Ekitike, 19-godišnji napadač francuskog Reimsa.

Ono što je zanimljivo je da je Ekitike bio blizu transfera u Newcastle ove zime, ali je odbio otići nakon što su se klubovi već bili dogovorili oko odštete.

Ekitike ima dvojno državljanstvo, francusko i kamerunsko, a zasad se opredijelio nastupati za Francusku koja ga je pozvala u svoju U-21 reprezentaciju.

U ovoj sezoni Ligue 1 postigao je devet golova i upisao tri asistencije u 21 nastupu za Reims, a Transfermarkt njegovu tržišnu vrijednost procjenjuje na 20 milijuna eura.

Za njegovo dovođenje zainteresiran je i West Ham, ali prvi favorit je Newcastle.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider