Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
GLEDAT ĆEMO IH NA SP

Dva poznata Engleza mijenjaju reprezentaciju, jedan je njihov najbolji U-21 strijelac u povijesti

Callum Hudson-Odoi i Eddie Nketiah uskoro bi trebali postati reprezentativci Gane.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijetko kad je nogometna reprezentacija Engleske imala ovako jaku konkurenciju kao što je to danas. Osim toga, riječ je o jednoj od najmlađih reprezentacija svijeta, koja bi prema tome trebala kroz idućih par godina postati još jača.

Zbog toga ne čudi što neki igrači koji trenutno nisu u planu Garetha Southgatea gube nadu da će u skorije vrijeme završiti u dresu Gordog Albiona. Čak i ako su u pitanju igrači koji su kroz mlađe kategorije napravili važne stvari. Onda se traži prilika na najvećim natjecanjima nastupiti u nekom drugom dresu, ako za to postoje osnove.

Iskoristit će ganske korijene

Kod dvojca koji je tema ovog teksta one postoje. Naime, Callum Hudson-Odoi i Eddie Nketiah iskoristit će svoje ganske korijene da bi već na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu zaigrali u dresu momaka poznatih pod nadimkom Crne zvijezde.

Nketiah je igrač kojeg ganski savez već dulje vremena pokušava nagovoriti za prelazak pod njihovu zastavu, no on se sve do sada nadao pozivu svoje domovine. Posebno jer je on i dalje najuspješniji strijelac u povijesti U-21 reprezentacije Engleske. U 17 nastupa postigao je 16 pogodaka.

Nažalost po njega, u klupskom seniorskom nogometu za sada nije potvrdio takvu ubojitost, iako je trenutno u jako dobroj formi. Ovaj napadač Arsenala iskoristio je priliku koju mu je Mikel Arteta pružio te je u posljednjih mjesec dana bio dvostruki strijelac protiv Chelseaja, a onda i protiv Leeds Uniteda. Ipak, ta četiri pogotka su mu sve što je u ovoj sezoni napravio.

Callum je tri puta zaigrao za Gordi Albion

Drugi čovjek koji mijenja dres je Callum Hudson-Odoi, Chelseajevo krilo. On već ima tri nastupa za A reprezentaciju Engleske, no u prijateljskim susretima, tako da ima pravo promijeniti reprezentaciju. On je već ishodio i državljanstvu te bi prvom prilikom trebao debitirati. Također, igrao je i za U-21, gdje je u devet nastupa upisao četiri pogotka.

Ovaj 21-godišnjak je već s 18 godina počeo dobivati bitnu minutažu u dresu Bluesa, a dolaskom Tomasa Tuchela je pao u žrvanj njegove rotacije. Ove sezone u Premier ligi je nastupio 15 puta, od toga 11 puta u početkoj jedanaestorici, prije nego je zbog ozljede ispao iz sastava. Za Chelsea je do sada odigrao 120 utakmica u svim natjecanjima te je postigao 12 pogodaka.

Gana se na Svjetskom prvenstvu nalazi u skupini H, gdje su im protivnici Portugal, Urugvaj i Južna Koreja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider