Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Imamo sjajno prvenstvo

VIDEO Preokret Rijeke na Rujevici i velika gužva na ljestvici: Doslovno pola HNL-a je unutar tri boda!

Na Rujevici je odigrana posljednja utakmica šestog kola Hrvatski Telekom Prve lige.

U posljednjoj utakmici šestog kola HNL-a Rijeka je na Rujevici pobijedila Šibenik s 2:1.

Sva tri pogotka postignuta su u drugom poluvremenu. Šibenčane je u uvodnim minutama nastavka u vodstvo doveo Ivan Delić, nakon čega su preokret režirali Josip Drmić i Denis Bušnja.

Šibenik je bio značajno agresivnija i aktivnija momčad u prvom poluvremenu, a najveće zasluge za to što gosti nisu došli do prednosti u prvih 45 minuta imao je vratar Martin Zlomislić koji je debitirao u riječkom dresu.

Istina, domaća momčad je dvaput u prvom dijelu zatresla mrežu Šibenika, ali su oba pogotka Jorgea Obregona opravdano poništena: prvi zbog prethodnog prekršaja Antona Krešića, a drugi zato što se kolumbijski napadač našao u zaleđu.

U prvom poluvremenu su se nizale prilike Šibenčana u kojima je Zlomislić pokazao svoju kvalitetu. Branio je udarce gostiju iz svih pozicija. Prednjačio je u pokušajima Marin Jakoliš, a pokušavali su i Perić, Marin... No, rezultat je ostao nepromijenjen.

Na početku drugog poluvremena Šibenik je nagrađen za svoju igru već u 47. minuti. Mario Ćurić je izveo udarac iz kuta, a Delić bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u mrežu.

Delićev gol za vodstvo Šibenika u Rijeci

Gosti su bili blizu udvostručenju prednosti. U 56. minuti je Escoval zaustavio akciju Jakoliša i Bačelić-Grgića, a dvije minute poslije ponovno je Zlomislić izašao kao pobjednik iz sraza s Jakolišem.

Kako to obično biva, Šibenčani su kažnjeni za propušteno. U 63. minuti je opravdano dosuđen kazneni udarac, jer je Pavičićev udarac rukom zaustavio Batarelo. Precizan izvođač bio je Josip Drmić.

Drmić iz penala izjednačio

Potpuni preokret donio je 21-godišnji Denis Bušnja koji je u 77. minuti ušao u igru, a u 78. postigao pogodak kojim je Rijeka došla do vodstva.

Šibenčani su se trudili izvući barem bod, ali do izjednačujućeg pogotka nisu došli.

Bušnja ušao s klupe i zabio za preokret

Konačna statistika je pokazala čak 19 udaraca gostiju, od toga devet unutar okvira, ali je Zlomislić imao sjajnu večer. Rijeka je iz tri udarca unutar okvira postigla dva pogotka i došla do vrijedna tri boda te je sa 10 bodova ostala izjednačena s Dinamom i Lokomotivom, a tri boda iza Hajduka i Osijeka koji je u nedjelju iznenađujuće poražen s 2:0 na gostovanju kod Istre 1961.

Utakmicu na Rujevici sudio je Goran Pečarić iz Zagreba.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider