Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi veliki bod za domaćine

VIDEO Hrvatski dragovoljac i Rijeka remizirali: Gostima poništen gol za pobjedu pri kraju sjajne utakmice!

Deveto kolo Hrvatski Telekom Prve lige otvoreno je utakmicom na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu.

U prvoj utakmici devetog kola HNL-a na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu Hrvatski dragovoljac i Rijeka su odigrali 2:2.

Bio je to vrlo sadržajan dvoboj u kojem su domaćini u prvom poluvremenu stekli prednost od dva zgoditka, gosti početkom nastavka brzo poravnali da bi u 89. minuti postigli pogodak za potpuni preokret. Međutim, sudac Dario Bel uz pomoć VAR sobe ispravno je procijenio kako je bila riječ o zaleđu...

Iako je Rijeka dominirala u prvih pola sata nije uspjela postići pogodak, najbolju priliku imao je Drmić koji je u 19. minuti lijepim volejom sa 10-ak metara zatresao gredu, da bi Hrvatski dragovoljac u vrlo kratkom razdoblju, od 29. do 36. minute postigao dva gola i imao još jednu veliku priliku.

Domaći su poveli odličnom akcijom Vinka Petkovića koji je prihvatio loptu na sredini igrališta, povukao do 22-23 metra od gostujućih vrata, a zatim preciznim prizemnim udarcem pogodio sam donji desni kut Prskala.

Petkovićev bijeg za vodstvo Dragovoljca

Samo dvije minute potom Franić je prošao po desnom krilu i pokušao uposliti Štrkalja, ali je Krešić skrenuo loptu koja je umalo opet završila iza Prskala.

U 34. minuti Selahi je vrlo loše reagirao na rubu svog kaznenog prostora i srušio Valentina Majstorovića pa je domaći sastav dobio kazneni udarac, a siguran izvođač za 2:0 bio je upravo Majstorović.

Majstorović izborio i realizirao penal

Kako je domaćin brzo stigao do prednosti, tako je i Rijeka brzo poravnala u nastavku s dva sjajna pogotka. Prvo je Prince Ampem u 57. minuti sa 25 metara pogodio gornji lijevi kut nemoćnog Šubarića, da bi tri minute potom Domagoj Pavičić sa 22 metra prizmenim udarcem zatresao donji desni kut domaćih vrata.

Postigla je Rijeka u samoj završnici i treći gol, u 89. minuti je Haris Vučkić odlično reagirao i petom poslao loptu prema vratima, no ona je na svom putu dodirnula Josipa Drmića koji se nalazio u zaleđu, pa je nakon četiri minute provjere VAR procijenio kako pogodak ne vrijedi.

Rijeka je i ovim remijem stigla na vrh ljestvice sa 17 bodova, jednim više od Dinama i Hajduka, ali Dinamo ima jedan susret manje odigran. Hrvatski dragovoljac je ostao posljednji s pet bodova, koliko ima i deveti Slaven Belupo.

Fantastičan pgoodak Ampema

Pavičić izjednačio na 2:2

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider