Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova pobjeda

Hrvati na klupi Šahtara slavili u velikom derbiju: Legendarni trener šokirao objavom nakon poraza

Marino Pušić i Mario Stanić upisali su drugu pobjedu na klupi Šahtara.

Darijo Srna, Mario Stanić i Marino Pušić (Foto: Afp)

U najvećem derbiju ukrajinskog nogometa Šahtar je svladao Dinamo Kijev (0:1) u gostima, a pogodak odluke zabio je Oleksandr Zubkov.

Važna su to tri boda za Marina Pušića i Marija Stanića, koji su nedavno preuzeli vođenje ukrajinskog diva uz blagoslov sportskog direktora Darija Srne. U tri odigrana susreta Šahtar na hrvatski pogon upisao je dvije pobjede i jedan poraz, i to od Barcelone (2:1) u Ligi prvaka.

Nakon susreta sve je šokirao trener kijevskog Dinama Mircea Lucescu objavom da odlazi u trenersku mirovinu. Budući da je legendarni trener zagazio u 79. godinu života, odlučio se povući i prepustiti mjesto nekomu mlađem.

Novak Đoković VIDEO Đoković u nevjerici promatrao što se događa: Publika ga žestoko izviždala, ispisao je poruku na ćirilici divider

Lucescu je ispisao povijest ukrajinskog nogometa, sa Šahtarom je osvojio sve što se može - osam puta naslov prvaka, šest puta Kup, sedam puta Superkup, a u sezoni 2008./2009. i Kup UEFA-e.

S kijevskim Dinamom osvojio je pak naslov prvaka, Kup i Superkup.

"Kao prvo, on je iste dobi kao moj otac, tako da imam veliko poštovanje za njega i posebno njegovu trenersku karijeru. Imam samo jednu riječ za njega, to je poštovanje. I moram priznati da samo najbolji mogu tako dugo opstati na vrhu", kazao je Pušić nakon susreta kada su ga upitali o odlasku legendarnog trenera u mirovinu.

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider