Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igrao za Hajduk

Javio se hrvatski nogometaš iz Ukrajine, otkrio kakvo raspoloženje vlada u državi

Ivan Pešić nosio je dres nekolicine dalmatinskih klubova, a trenutno igra u Ukrajini za Vorsklu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Pešić, hrvatski nogometaš koji trenutno nosi dres ukrajinskog prvoligaša Vorskle otkrio je kakvo stanje vlada u Ukrajini koja posljednjih nekoliko tjedana živi u strahu od mogućeg sukoba s Rusijom.

Njegova momčad trenutno se nalazi na pripremama u Turskoj za drugi dio sezone, a Pešić za Dalmatinski portal dodaje kako se sve odvija po planu.

"Moram priznati da ne vlada opće mišljenje da će sve biti u redu ili da će se zaratiti, ali mi se držimo plana. Nitko iz kluba nije nas upozorio da bismo možda mogli kući", rekao je pa dodao da se u Ukrajinu vraćaju 19. veljače, a tjedan dana kasnije kreće drugi dio sezone.

Vraćaju se u Ukrajinu za šest dana

Tvrdi da su čuli za poziv hrvatskog veleposlanstva iz Kijeva, ali, kako kaže, javit će se tek po povratku u Ukrajinu.

"Ako se nešto dogodi ili ako nas namjeravaju evakuirati da znaju da smo tu".

gol expired Dambrauskas čestitao Hajduku 111. rođendan, navijačima poslao poruku na hrvatskom divider

Njegovi suigrači, ali i članovi stožera čuju se svaki dan sa svojim članovima obitelji koji žive i rade u Ukrajini, a za sada je sve uobičajeno.

"Kažu mi da se puno piše po medijima, ali da uglavnom prenose američke medije koji iz nekog razloga "pumpaju" atmosferu. Istina, vojnici su raspoređeni na granici, ali ovdje vlada dojam da se umjetno stvara naelektrizirana atmosfera.

Međutim, nitko ne može sa sigurnošću reći da neće biti sukoba" zaključio je Pešić koji je u karijeri nosio dres Hajduka, RNK Splita, Šibenika i Zadra.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider