Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Samo neka nastave

Hrvatski napadači koji su bili pod udarom kritika konačno razveselili Dalića

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Santini nakon pet tjedana ponovno se upisao u strijelce.

Ivan Santini (Foto: RSC Anderlecht Twitter) (Foto: RSC Anderlecht Twitter)

Ivan Santini konačno je zabio gol, no njegov pogodak je tek ublažio iznenađujući 1-2 (0-2) poraz Anderlechta na gostovanju kod Eupena u susretu 12. kola belgijskog prvenstva.

To je deveti prvenstveni pogodak Santinija ove sezone, ali tek drugi u posljednja dva i pol mjeseca. Garcia (26) i Toyokawa (31) doveli su Eupen u vodstvo 2-0, da bi Santini (79) smanjio na konačnih 2-1.

Anderlecht, koji je jedan od suparnika zagrebačkog Dinama u skupini D Europske lige, nalazi se na trećem mjestu domaćeg prvenstva s 23 boda, sedam manje od vodećeg Genka, a četiri manje od drugog Club Bruggea. Eupen je 11. s 13 bodova.

Dalića može veseliti što Santini nije jedini hrvatski napadač koji se upisao u strijelce za vikend. Marko Livaja bio je strijelac za AEK koji je u susretu 8. kola grčkog prvenstva na svom terenu svladao Aris sa 4-0 (1-0).

Livaja, koji je odigrao svih 90 minuta, postigao je posljednji gol na utakmici u 72. minuti. Bio je to njegov treći prvenstveni gol ove sezone.

AEK je treći sa 16 bodova, četiri manje od vodećeg Atromitosa, a tri manje od drugog PAOK-a, dok je Aris osmi sa 12 bodova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider