Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U razgovoru za Novu TV

Hrvatski hit-trener prvi nakon Otta Barića 1995.: ''Mislim da možemo biti iznenađenje u Ligi prvaka''

Nogometaši Club Bruggea novi su prvaci Belgije, i ne bi to bila posebna vijest da na klupi belgijskog prvaka ne sjedi mladi hrvatski trener Ivan Leko.

Ivan Leko (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ivan Leko u svojoj je debitantskoj sezoni na klupi belgijskog kluba stigao do najvišeg mogućeg cilja i izborio nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Club Brugge stigao je do 15. naslova prvaka Belgije i izravnog plasmana u Ligu prvaka. Veliki je to početak trenerske karijere Ivana Leke, koji će od iduće sezone momčad voditi na najvećoj europskoj pozornici.

''Mi smo praktično već od danas počeli raditi planove za sljedeću sezonu. Velika ambicija je Liga prvaka pa želimo napraviti bolju momčad nego što imamo sada. I zašto ne napraviti jednu pozitivnu priču jednog solidnog europskog kluba. Najbitnije je vjerovati, a ja se nadam da možemo biti pozitivno iznenađenje u Ligi prvaka'', izjavio je Ivan Leko u razgovoru za Novu TV.

Leko je naslov prvaka osigurao kolo prije kraja prvenstva. Na gostovanju kod Standarda u Liegeu odigrali su 1:1, što im je uz 0:1 poraz Anderlechta kod Genta bilo dovoljno da i prije posljednjih 90 minuta postanu nedostižni za konkurenciju. Club Brugge sada ima 46 bodova, četiri više od drugog Standarda i šest više od trećeg Anderlechta. Koliko je teško bilo stići do naslova?

''Bila je jedna teška sezona, igrali smo dobar nogomet i na kraju kad se okruni s titulom, to je nešto najljepše što se može napraviti. Moram se sjetiti mog početka, došao sam poslije Michela Preud'hommea, koji je legenda belgijskog nogometa, kao jedan mladi trener bez CV-a i kojemu su prodali četiri-pet najboljih igrača. Prognoze su bile 4. ili 5. pozicija, a mi smo na kraju osvojili titulu'', rekao je Leko.

40-godišnji bivši igrač Hajduka tako je na najbolji mogući način započeo trenersku karijeru. Već prvu sezonu na klupi belgijskog kluba stigao je do naslova prvaka, a vrijedi spomenuti i kako je Leko prvi hrvatski trener nakon 1995. godine i Otta Barića koji je osvojio naslov prvaka u nekoj jačoj europskoj ligi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX