Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo!

Dragovoljac će protiv Dinama igrati u posebnim dresovima za pomoći ukrajinskim obiteljima u Zagrebu

Nogometaši Hrvatskog dragvoljca protiv Dinama će igrati u posebnim dresovima.

Hrvatski dragovoljac (Foto: GOL.hr)

Umjesto u prepoznatljivoj crnoj boji, Hrvatski dragovoljac iduću utakmicu u Prvoj HNL, onoj protiv Dinama, nastupit će u žuto plavoj kombinaciji, bojama ukrajinske zastave, ali i sa istaknutim detaljem ukrajinske narodne nošnje. Tim dresovima koje im je izradio njihov tehnički sponzor, talijanski Macron, će kao prvi klub u Hrvatskoj, ali i Europi i svijetu na taj način pružiti znak potpore narodu Ukrajine zahvaćenom agresijom.

"Znajući što su hrvatski dragovoljci i njihove obitelji prolazile početkom devedesetih u agresiji na Hrvatsku, željeli smo na neki način pružiti podršku, ali i pomoći Ukrajincima koji sada prolaze isto što i mi tada. Na kraju smo s Macronom dogovorili da prilagodimo na dvije prvenstvene utakmice naše dresove njihovim bojama, ali i da u suradnji s Crvenim križem grada Zagreba prodajom dresova skupimo simboličan, ali važan iznos za pomoć obiteljima iz Ukrajine koji su sigurnost pronašli u Zagrebu", ispričao je Marinko Perić, predsjednik Hrvatskog Dragovoljca.

Dres na prodaju za pomoć obiteljima iz Ukrajine

Svi koji žele kupiti ovaj jedinstveni primjerak dresa i tako pomoći obiteljima iz Ukrajine u Zagrebu moći će to od petka učiniti putem web shopa Hrvatskog Dragovoljca i u prostorijama Fundus športa (8-15) na adresi Malešnica 31. Cijena dresa bit će 400 kuna.

Hrvatski dragovoljac Hrvatski dragovoljac (Foto: GOL.hr)

Osim toga, svaki dres imat će i ugrađen i NFC čip koji svakog vlasnika dresa dodirom mobitela na hrvatsku i ukrajinsku zastavu vodi na aplikaciju "Crveni križ Zagreb" pomoću koje iz te organizacije skupljaju novac za različite namjene kao i za stradale u ukrajinskoj krizi. Upravo kroz tu oznaku s NFC čipom Hrvatski Dragovoljac i Macron žele uključiti sve HNL klubove u ovu akciju pomoći.

Organiziraju prikupljanje potrepština

"Pozivamo i druge klubove da se uključe u ovu akciju putem kupovine oznake za dres čiji će iznos također biti uplaćen Crvenom križu Zagreb. Cijena oznake je 100 kuna i lako se može staviti na svaki dres u Hrvatskoj. Ideja nam je da time svi HNL klubovi pokažu potporu, ali i volju za pomoć ljudima iz Ukrajine", rekao je Marinko Perić.

Također, Hrvatski Dragovoljac i Crveni križ Zagreb organizirat će prikupljanje potrepština na jednoj od utakmica HNL-a za koju će na vrijeme obavijestiti javnost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider