Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kvalifikacije za euro

Mladi Vatreni ''petardom'' do maksimalnih 12 bodova, hat-trick Jakoliša

U utakmici 4. kola I kvalifikacijske skupine za odlazak na EURO koje će se 2018. igrati u Italiji i San Marinu U-21 reprezentacija Hrvatske pobijedila je San Marino sa 5-0 (1-0)

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon tri uvodne pobjede protiv vršnjaka iz Moldavije, Bjelorusije i Češke odabranici izbornika Nenada Gračana su po kišovitom vremenu i teškom terenu na stadionu Radnika u Velikoj Gorici očekivano pobijedili najslabiju reprezentaciju u skupini San Marino.

Unatoč velikoj terenskoj premoći i apsolutnoj dominaciji naši mladi reprezentativci tek su u posljednjoj minuti prvog dijela uspjeli postići pogodak poslije solo akcije centrafora Marina Jakoliša koji se s desne strane s loptom probio u kazneni prostor San Marina i neobranjivo pogodio suprotni kut gola gostiju.

Vodstvo je dalo novi polet našoj reprezentaciji koja je u drugom dijelu pored četiri pogotka stvorila još nekoliko izglednih prigoda za postizanje pogotka. U 60. minuti Petar Bočkaj je preciznim udarcem po travi poslao loptu u mrežu, a na 3-0 povisio je Jakoliš koji se odlično snašao u petercu gostiju i iz blizine pogodio mrežu gostiju.

Vođa napada naše reprezentacije Jakoliš u 80 minuti odlično reagira na centaršut Sose i glavom postiže svoj treći pogodak na utakmici. Konačni rezultat postavlja u trećoj minuti sudačke nadoknade Josip Brekalo koji poslije solo prodora po peti put šalje loptu u mrežu i postavlja konačni rezultat utakmice u kojoj su naši mladi igrači imali 79 posto loptu u svom posjedi, a gosti iz San Marina stvorili su samo jednu prigodu za gol ali je i nju obranio svojom jedinoj intervencijom na utakmici naš vratar Josip Posavec.

Golove za Hrvatsku postigli su: 1-0 Marin Jakoliš (45), 2-0 Petar Bočkaj (60), 3-0 Marin Jakoliš (69), 4-0 Marin Jakoliš (80), 5-0 Josip Brekalo (90+3)

Na čelu skupine I su reprezentacije Hrvatske i Grčke sa po maksimalnih 12 bodova, Bjelorusija ima 7, Moldavija 3, Češka 1, a San Marino je bez bodova.

Sljedeću utakmicu U-21 reprezentacija Hrvatske odigrat će 13. studenoga u Solunu protiv selekcije Grčke.
 

Standings provided by Sofascore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider