Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova generacija

Hrvatska se ne mora bojati za sutra: Ovo su najveće nade HNL-a!

U domaćem HNL-u stasaju mladići koji će jednog dana biti dostojni nasljednici Modrićeve generacije.

Nadamo da će Vatreni izboriti plasman u Rusiju jer bi za neke od njih to mogla biti i posljednja prilika za nastup na Svjetskom prvenstvu. No, Hrvatska se ne mora bojati budućnosti. U domaćem HNL-u stasaju mladići koji će jednog dana biti dostojni nasljednici Modrićeve generacije.

Lovro Majer jučer je protiv Zagreba još jednom pokazao kakav topovski udarac krije njegova ljevica. To mu je već 6. gol ove sezone.
"Opalio sam najbolje što znam i ušla je."
Slučajno?
"Pa ne bih baš rekao slučajno. Bio sam siguran da ću zabiti", kaže Majer.

Prošle je sezone s tek 19 godina bio je najbolji asistent HNL-a s čak 11 asistencija, a ove više golova u prvenstvu od njega imaju samo tri igrača: Heber, Soudani i Gavranović. Pa pohvale stižu sa svih strana.
"Mislim da je to jedan jako lijep osjećaj i dat ću sve od sebe da to još dignem na još jedan veći nivo."

A velika porciju pohvala već duže vrijeme stiže i na adresu Majerova suigrača, 18-godišnjeg Luke Ivanušeca. Sve su češći njegovi nezaustavljivi solo prodori kojima naplaćuje naporan trud. Odricanja ne stvaraju problem.
"Nije teško jer ja sam tako odlučio da to želim raditi u životu. U tome uživam i mislim da je najbolje kad radiš ono što voliš i u čemu uživaš", kaže Ivanušec.

I njemu mnogi prognoziraju uspješnu karijeru.
"Još mi fale godine, fali mi iskustvo, ali mislim da ću to steći s radom i vidjet ćemo što će biti."

U Lokomotivi svoj put gradi i talentirani vratar Adrijan Šemper, dok u Hajduku velike nade polažu u Tomu Bašića. I to s punim pravo, jer ovaj 19-godišnji Zagrepčanin polako, ali sigurno stječe status ljubimca Hajdukovih navijača.
"Naravno da mi gode sve te pohvale, ali ne gledam previše u budućnost. Trudim se biti što bolji, pomagati ekipi. Samo da je zdravlja i nadam se da će sve doći na svoje", kaže Bašić.

Dinamove nadolazeće zvijezde, poput Filip Benkovića koji već vrijedi 8 milijuna eura, šira nogometna javnost već je upoznala, a ove sezone pravu afirmaciju u Osijeku ostvarili su Grezda i Bočkaj, te se pojavio kvalitetni veznjak Mudražija.

U Cibaliji je pozornost na sebe skrenuo Marko Pervan. A dodatna potvrda kvalitete HNL-a stiže iz Instituta za nogometnu statistiku koji je Dinamo svrstao na drugo mjesto klubova s najboljim omladinskim pogonom. A sve po broju igrača koji igraju u TOP 30 liga Europe. Hajduk je 16., kao i jedan veliki Arsenal, dok je Osijek 36.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider