Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UEFA poslala "čestitku"

Hrvatska protiv Engleske na praznom stadionu

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će protiv Engleske u drugom kolu Lige nacija pred praznim tribinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska će dočekati Englesku u drugom kolu Lige nacija na praznom stadion, stoji u priopćenju UEFA koje je odaslano iz Nyona, a koje prenose svjetske agencije.

Hrvatska se nalazi u skupini sa Španjolskom i Engleskom, a protiv Engleske će igrati 12. listopada 2018. na domaćem terenu. Još se ne zna grad domaćin te utakmice, ali očigledno je da će utakmica biti odigrana pred praznim tribinama.

Naime, UEFA ističe da Hrvatska mora odraditi dvije utakmice suspenzije nakon što je kažnjena zbog „slučaja svastika“, a koji se dogodio u Splitu na utakmici Hrvatske i Italije u kvalifikacijama za Euro 2016. Još uvijek nepoznati počinitelji narisali su svastiku na travnjaku Poljuda koju su službene osobe primijetile tek za vrijeme utakmice.

UEFA je kaznila Hrvatsku s oduzimanjem jednog boda u dotičnim kvalifikacijama te s dvije utakmice igranja domaćih utakmica pred praznim tribinama i novčanom kaznom od 100 000 eura.

Hrvatska je odradila jednu utakmicu pred praznim tribinama, protiv Bugarske u kvalifikacijama za Euro 2016., ali nakon toga više nije odigrala niti jednu domaću utakmicu koja se igrala pod ingerencijom UEFA-e. Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo pod okriljem su FIFA-e. Protiv Turske i Islanda u kvalifikacijama za SP 2018. igralo se bez navijača zato što je HNS kažnjen zbog ponašanja navijača na prijateljskim utakmicama protiv Izraela i Mađarske.

Prva sljedeća utakmica pod okriljem UEFA-e upravo je utakmica s Engleskom u Ligi nacija, a kako stvari stoje, Hrvatska će tu utakmicu odigrati bez gledatelja i tek tada će odraditi kaznu. U prvom kolu Lige nacija Hrvatska gostuje u Španjolskoj 11. rujna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider