Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
komentar ivice mede

Hrvatska nogometna bajka ide dalje: Dinamo oduševio, Bjelica odlično pripremio momčad

Dinamo je odigrao sjajnu utakmicu na otvorenju sezone i stekao veliku prednost pred uzvrat u Izraelu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nastavlja se hrvatska nogometna bajka. Nakon rapsodije koju je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji pružila hrvatska reprezentacija, dojmljivu partiju na otvaranju sezone pružio je i aktualni prvak Hrvatske Dinamo, koji je s visokim rezultatom (5:0) pobijedio Hapoel Beer-Shevu u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

U odnosu na prošlu sezonu značajno renovirana momčad Dinama izgledala je bolje nego što smo očekivali. S obzirom da je to bila prva natjecateljska utakmica Modrih u novoj sezoni, da im je nedostajalo nekoliko važnih igrača te da su igrali protiv nezgodnog suparnika, može se reći da su odigrali sjajnu utakmicu, a što je još važnije, ostvarili su kapitalnu prednost uoči uzvrata u Izraelu.



Nije da je bilo savršeno, da nije bilo problema, bila je to otvorena utakmica u prvom dijelu, gosti su imali svoje šanse, ali u nogometu se jedino broje golovi, a Dinamo je pokazao da ima igrače koji znaju zabiti, dok Izraelci očito imaju problema s realizacijom. I prije utakmice se pretpostavljalo da gosti imaju propusnu obranu, što se pokazalo točnim, a čini se da im ni vratar nije odveć siguran. No, to je njihov problem.

Modri Nenada Bjelice nude popriličan optimizam

Trener Dinama Nenad Bjelica očito je dobro pripremio svoju momčad. Modri su u fizičkom smislu izgledali jako dobro, ali i u taktičkom pogledu nisu zaostajali; igrali su čvrsto, disciplinirano, svrsishodno, odgovorno, bili su kompaktni, harmonični, linije su se uglavnom sinkronizirano pomicale, ni u jednom trenutku nije bilo "divljanja“ i panike.



Dinamo je izgledao baš onako kako u pravilu izgledaju momčadi koje vodi Bjelica. Nećemo prenagljivati u zaključcima, tek je prva utakmica, protivnik nije ekstra kvalitetan, ali izdanje Modrih nudi popriličan optimizam.

Čini se da su se novi igrači već dobro uklopili u novu momčad. Mislav Oršić izgledao nam je najbolje, postigao je pogodak, ali i bez gola dobio bi visoku ocjenu. Bio je upadljivo agresivan i rastrčan, stalno se nudio, tražio loptu i razigravao suigrače.

Bjelica zacijelo neće dopustiti opuštanje

Izet Hajrović otvorio je "pipu“, prvi gol je uvijek najvažniji, uz to je još asistirao, Arijan Ademi postigao je dva gola i kapetanski vodio momčad, Dani Olmo dirigirao je igrom i demonstrirao svoj talent i potencijal, ali moramo još istaći standardno dobrog vratara Danijela Zagorca, koji je skinuo "zicer“ u najvažnijem trenutku i tako dodatno mentalno podigao suigrače, te iskusnog centarfora Marija Budimira, koji proživljava drugu mladost i nastavlja s dobrim igrama iz prošle sezone.



Budimir nije postigao gol, ali ipak je odradio veliki posao, asistirao je kod prvog gola te je zadržao i spustio još nekoliko opasnih lopti, što mu je očito bio glavni zadatak. Bučan pljesak solidno popunjenih maksimirskih tribina pri izlasku s terena najbolji govori kako je odigrao.

Ne može se reći da je posao završen, ali prema svemu viđenom Dinamo u uzvratu ne bi trebao imati previše problema. Bjelica zacijelo neće dopustiti opuštanje, i zbog dojma, ali i zbog UEFA-ina koeficijenta.

Lige prvaka, od sada samo na Vip i B.net TV-u!

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider