Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tko odlazi, a tko dolazi?

Što Sarrijev dolazak znači za Mandžukića? Neizvjesna budućnost čeka hrvatskog napadača

Kako će izgledati Sarrijev Juventus? Moglo bi biti prometno u Torinu...

Mario Mandžukić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Juventus je objavio ime novog trenera – Staru damu preuzima bivši Chelseajev strateg Maurizio Sarri.

Odmah nakon imenovanja novog trenera počele su spekulacije o igračkoj križaljci za sljedeću sezonu: tko će ostati, tko otići, tko će biti u prvom, a tko u drugom planu.

Prema pisanju torinskog Tuttosporta, lista koji pomno prati događanja u Juventusu, akcije hrvatskog napadača Marija Mandžukića ne kotiraju baš najbolje kod novog trenera.

Tuttosport je dao svoju prognozu za svakog igrača Juventusa. Prema njihovu pisanju, gotovo sigurno odlaze Joao Cancelo, Emre Can, Sami Khedira i Douglas Costa, dok Mandžukiću daju 50 posto šanse za ostanak u Juventusu, jednako kao i Juanu Cuadradu.

Vraća se napadač koji je pod Sarrijem igrao nogomet života?

Mandžo ima ugovor do ljeta 2021., a upitno je kako će se uklopiti u Sarrijeve planove. Već ranije talijanski mediji pisali su da bi hrvatski napadač mogao otići ako dođe Sarri, a glavni razlog je da se jednostavno ne uklapa u njegov stil nogometa, koji karakteriziraju prije svega kombinatorika i kratka dodavanja.

Međutim, nije ovo prvi put da mnogi unaprijed otpisuju Mandžukića. Njegov borbeni duh i srce nikad ne treba otpisati, pa nije nemoguće ni da Sarrija natjera da mu pronađe mjesto u svojim planovima.

Osim odlazaka, u Juventusu bi moglo biti i dolazaka. Kao moguća pojačanja spominju se Paul Pogba i Mathijs de Ligt, ali i Tottenhamov desni bek Kieran Trippier, koji bi popunio mjesto koje će vjerojatno uprazniti Cancelo.

Ostatak momčadi trebao bi ostati na okupu, a bit će zanimljivo vidjeti kakva će biti sudbina Gonzala Higuaina. Argentinski napadač još uvijek je pod ugovorom s Juventusom (do 2021.), a pod Sarrijem je u Napoliju igrao nogomet karijere, zabivši čak 36 prvenstvenih golova u sezoni 2015./2016.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider