Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vode se razgovori

HNS seli u predivan kompleks u širem centru Zagreba: "Tamo bi napravili Kuću nogometa"

Hrvatski nogometni savez održao je redovitu Skupštinu na kojoj se pohvalio pozitivnom financijskom bilancom. Prošle godine u kući nogometa zaradili su oko 26 milijuna kuna. Na konferenciji za medije najviše je bilo riječi o televizijskim pravima, ali i kampu reprezentacije.

HNS je odradio brzopoteznu Skupštinu u kojoj se rezimiralo financijsko stanje. Proslavio se plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, novac je u blagajni. 26 milijuna kuna a stiže uskoro i novac od tv prava za prvoligaše. Podsjetimo ugovor je težak 44 milijuna eura na 4 godine.

Predsjednik Marijan Kustić ističe:

„Čim se vratimo iz Katara realizirat ćemo potpis glavnog ugovora. Već su pripreme napravljene ali kad sjednemo s klubovima znat ćemo tko će koliko dobiti.“

Znači idući mjesec znat ćemo raspodjelu novaca u 1., ali i u 2. ligi. Jer pogotovo brojnim drugoligašima ovo bi mogla biti solidna financijska injekcija.

„Primjerice, u 2. ligi netko tko ima proračun 2 milijuna kuna ili 2 i pol, i netko vam kaže da ćete imati iduće 4 godine 500 tisuća ili 600 tisuća kuna, onda znate koliko će to značiti za te klubove“, kaže Kustić.

Ponovno je u fokus došao predivan kompleks Zagrebella. Mjesto u širem centru Zagreba koje u HNS-u vide kao svoju buduću lokaciju.

„Glavna tema bio je Zagrebello, za koji smo mi pokazali i iskazali našu zainteresiranost. Na mjestu gdje je Zagrebello napravili bi Kuću nogometa. Bio je konstruktivan sastanak. Zahvaljujem gradonačelniku i nadam se da ćemo se naći i razgovarati dalje“, kaže Kustić.

S gradskim vlastima se potegnulo i pitanje izgradnje stadiona.

„Imali smo sastanak oko toga. Mi smo kao Savez rekli da bi podržali izgradnju stadiona na mjestu gdje je današnji Dinamov stadion“, zaključio je Kustić.

Do sada se na tu temu 30 godina sastajalo i dogovaralo. Bez prve lopate. Tko zna, možda i nju uskoro dočekamo

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider