Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Svi smo jedna obitelj"

HNL klubovi i nogometaši Paraga snimili promotivnu kampanju koja šalje moćnu poruku

HNS je pokrenuo projekt "Svi smo jedna obitelj", koji se bori protiv svakog oblika diskriminacije.

Kampanja Svi smo jedna obitelj (Foto: Hrvatski nogometni savez/GOL.hr)

Hrvatski nogometni savez predstavio je danas promotivnu kampanju "Svi smo jedna obitelj", kojoj je cilj poslati snažnu i jedinstvenu poruku nogometne obitelji da su svi oblici diskriminacije neprihvatljivi.

U tri promotivna videa sudjeluju igrači svih deset klubova SuperSport HNL-a te igrači nogometnog kluba Parag za koji nastupaju pripadnici romske nacionalne manjine.

Uz hrvatske reprezentativce, Livakovića, Petkovića, Oršića, Kalinića, Ivušića i Labrovića, sudjeluju igrači svih 32 nacionalnosti koji nastupaju u HNL-u. Svaki od njih na svom je jeziku poslao jednostavnu i moćnu poruku - Svi smo jedna obitelj.

Kampanja je rezultat zajedničke tematske sjednice Komisije za profesionalni nogomet i Komisije za sigurnost HNS-a održane početkom listopada na kojoj su sudjelovali svi klubovi SuperSport Hrvatske nogometne lige, a na kojoj je Hrvatski nogometni savez upozorio na porast broja neprihvatljivih i diskriminatornih poruka, kao i govora mržnje na tribinama.

Pritom je predstavljena odluka Saveza da će novčana sredstva, prikupljena od kazni klubovima za rasizam i druge oblike diskriminacije, biti iskorištena u korist projekata prevencije neprihvatljivih ponašanja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider