Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na Šukerov prijedlog

HNS nekoliko sati prije utakmice u tišini objavio dvije velike vijesti

HNS i hrvatski izbornik Ante Čačić dogovorili su produljenje suradnje na još dvije godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo nekoliko sati uoči utakmice Hrvatska - Ukrajina, HNS je objavio dvije poprilično velike vijesti. Prva glasi da je Ante Čačić dobio produženje ugovora, a druga da se HNS napokon počinje pridržavati Zakona o sportu.

Na današnjoj sjednici održanoj u Zagrebu, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je na prijedlog predsjednika Davora Šukera odobrio produljenje ugovora s izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije Antom Čačićem na još dvije godine, stoji na službenim stranicama HNS-a.

Čačić će u petak po prvi put od kada je izbornik voditi Hrvatsku pred domaćim navijačima. Naime, hrvatska reprezentacija dvije godine nije igrala utakmicu pred domaćom publikom. Zato će Ukrajina imati poseban status u izbornikovim očima.

HNS napokon mijenja Statut

Izvršni odbor razmotrio je mišljenja Središnjeg državnog ureda za šport o načinu primjene Zakona o sportu te je donesen zaključak da će se pristupiti izmjeni statuta HNS-a i županijskih nogometnih saveza na sjednicama skupština koje će se ubrzo održati.

Utvrđeno je da će se od 23. do 25. lipnja 2017. u Zagrebu održati 5. Europsko nogometno natjecanje reprezentacija hrvatske nacionalne manjine u drugim državama. U sklopu tog natjecanja obilježit će se 10. godišnjica prvog organiziranog natjecanja Hrvata izvan domovine, odnosno prvog Svjetskog prvenstva hrvatskih klubova izvan domovine.

Odlučeno je i da će se nastaviti suradnja sa Svjetskom organizacijom Roma vezano uz organizaciju nogometnih kampova nacionalnih manjina.

Nadalje, odobrena je financijska pomoć turnirima mlađih uzrasta, uključujući Kvarnersku rivijeru, Memorijal Mladen Ramljak i Turnir vukovarskih branitelja.

U petak je u posjeti HNS-u bio bivši igrač Real Madrida Predrag Mijatović. Mijatović je obišao prostorije Hrvatskog nogometnog saveza te se s predsjednikom Šukerom prisjetio upravo tih zajedničkih dana, a dvojica velikih prijatelja razgovarala su i o drugim nogometnim temama.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider