Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vatreni na poljudu ove jeseni?

Napravljen veliki korak prema poboljšanju odnosa između Hajduka i HNS-a, ali i povratku reprezentacije u Split

Napokon za istim stolom. Hajduk, grad Split i izvršni direktor HNS-a. Hajduk se o svemu oglasio vrlo šturo.

Poljud

Napravljen je novi korak prema povratku hrvatske nogometne reprezentacije u Split, i poboljšanju odnosa između HNS-a i Hajduka.

"Razgovaralo se o uvjetima koji bi prethodili ponovnoj gradnji povjerenja koje je prethodno narušeno. Govorilo se o nužnim reformama u Hrvatskom nogometnom savezu, koje su u tijeku i koje treba nastaviti, između ostaloga i s ciljem eventualnog odigravanja utakmice hrvatske nogometne reprezentacije ove jeseni na Poljudu."

Splićani su stigli sa svojim ranijim zahtjevima poput stranog povjerenika za suđenje. Uz to, problem je i Damir Vrbanović zbog sudskih procesa protiv njega, te neslaganje oko izbora Bruna Marića kao glavnog instruktora za VAR.

"Što se tiče reprezentacije u Splitu je li to dogovreno, jesu li uvjeti Hajduku promijenjeni i hoće li biti ispunjeni? Ovo je veliki korak, dijalogom i razgovorom se rješavaju problemi koji su prepreka našoj suradnji. Nadam se dogovoru za utkamicu reprezentacije u Splitu", rekao je Marijan Kustić, izvršni direktor HNS-a.

U razgovoru za Novu TV Davor Šuker rekao je kako reprezentacija stiže, ali ne i kada. A sastanaka Hajduka i HNS-a bi moglo biti još.

"Nismo još definirali, sretan sam da se desio taj prvi povijesni sastanak, a naravno da ćemo dalje raditi i dogovarati se."

A netrpeljivosti između Hajduka i HNS-a nisu od jučer, te konkretnih dogovora i zaključaka sa sastanka - nema.

Iz Splita se javio reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič i otkrio novosti vezane za slučaj od prije četiri godine.

"Krim istraga je i dalje u tijeku. Poduzet je niz radnji ali ništa nije rezultiralo pronalaskom počinitelja. Slučaj je još uvijek otvoren, kazali su mi danas u MUP-u. Neslužbeno bilo je osoba koje su dovodili u svezi s tim slučajem, ali sumnja im nije dokazana. Sve to dogodilo se u lipnju 2015. kad su Vatreni zadnji put igrali ovdje na Poljudu", otkrio je Jurič.

"Uz to tu je more drugih otvorenih pitanja. Napetosti između Hajduka i HNS-a traju dugo. Predstavnici Hajduka napuštali su Skupštinu HNS-a. Kada je riječ o dolasku reprezentacije u Split, špekulira se da bi to moglo biti 13. listopada. Tada bi Hrvatska trebala igrati protiv Mađarske, ali još se čeka potvrda. I za karaj, zanimljivo je da na jučerašnjem sastanku u Zagrebu nije bio prvi čovjek HNS-a Davor Šuker."

Cijeli prilog i javljanje uživo iz Splita pogledajte u priloženom videu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider