Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napeto do zadnjih sekundi

Dramatična utakmica u Varaždinu: Rijeka preokretom došla do pobjede, domaćini na rubu ispadanja!

Prva utakmica nedjeljnog programa 35. kola Hrvatski Telekom Prve lige odigrana je u Varaždinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici nedjeljnog programa 35. kola HNL-a Rijeka je kao gost s 3:2 pobijedila Varaždin, zadržavši svoje šanse za plasman u Europu i ostavivši domaćine na začelju uoči posljednjih 90 minuta.

Bio je to nevjerojatno uzbudljiv susret u kojem su domaćini vodili, bili bolji u prvom poluvremenu, pa i u uvodnim minutama nastavka, da bi Riječani sredinom drugog dijela u razmaku od 17 minuta postigli tri pogotka. Uspjeli su Varaždinci smanjiti i pritiskati do samog kraja, međutim izostao je pogodak za izjednačenje i bod koji bi im zlata vrijedio u borbi za ostanak.

Varaždin je krenuo napadački svjestan da nema što čekati. Prvu veliku priliku domaćin je imao u 17. minuti nakon što je Velkovski pogriješio u svome šesnaestercu. Varaždin je imao dvije odlične situacije, ali oba udarca završila su u riječkom bloku.

U 26. minuti zaprijetio je Elezi, ali je loše pucao. Bolju igru domaćin je okrunio vodstvom u 34. minuti, a najzaslužniji za pogodak je bio gostujući branič Luka Capan koji je pogriješio odigravši povratnu loptu. Htio je dodati Velkovskom, ali je gurnuo u prostor Jorgeu Obregonu, a kolumbijski napadač je mirno zabio pored Nevistića za 1:0.

Rijeka u prvom poluvremenu nije pokazala ništa, no gosti su u nastavak ušli daleko odlučniji i konkretniji. I u 62. minuti uspjeli su izjednačiti. Pavičić je ubacio iz kornera, a Menalo zabio glavom za 1:1. Samo pet minuta kasnije gosti su imali novi korner, Pavičić je ponovo ubacio, Horkaš otišao u prazno, a Capan u gužvi poentirao.

Escovalov klizeći spasio pobjedu Rijeke

U 79. minuti Rijeka je zabila i treći gol nakon što je Drmić lijepo prošao po desno strani kaznenog prostora i pogodio suprotni kut za 3:1.

Tračak nade za Varaždin stigao je u 84. minuti. Sjajno je ubacio Postonjski iz slobodnog udarca, a najbolje se snašao Novoselec koji je u padu smanjio na 3:2.

U 90. minuti domaćin je mogao i do izjednačenja, Obregon je prošao po desnoj strani i uposlio Bobana koji je pucao, ali je Escoval blokirao njegov udarac.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider