Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brzo će to

Ova HNL sezona je gotova: Jedva čekate iduću? Donosimo sve najbitnije detalje i datume

Derbijem Dinamo - Hajduk spušten je zastor na sezonu Prve HNL.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S tri utakmice subotnjeg programa 36. kola završilo je ovosezonsko izdanje Prve HNL.

Za one koji ne mogu dugo izdržati bez domaćeg klupskog nogometa - imamo dobre vijesti: vrlo brzo će klubovi opet u akciju na našim prvoligaškim travnjacima.

Već sredinom lipnja će se obaviti ždrijeb natjecateljskih brojeva nakon čega će se, uz pomoć Bergerovih tablica, odrediti raspored utakmica za novu sezonu koja će započeti sredinom srpnja.

Prva HNL 2022./2023. počinje u petak 15. srpnja

Preciznije rečeno, prva utakmica prvog kola nove sezone odigrat će se u petak 15. srpnja. Taj vikend će se odigrati dvije utakmice prvog kola u subotu i dvije u nedjelju, dakle ništa što nije uobičajeno.

Prethodno će se u subotu 9. srpnja na Maksimiru odigrati Superkup u kojem će prvak Dinamo ugostiti pobjednika Kupa (Hajduk ili Rijeka).

Prema kalendaru natjecanja, utvrđenom od strane Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, Prva HNL će zbog Svjetskog prvenstva biti prekinuta u nedjelju 13. studenog. Te nedjelje odigrat će se posljednje utakmice 17. kola i onda će uslijediti stanka koja će potrajati sve do druge polovice siječnja.

U petak 20. siječnja prvenstvo će biti nastavljeno prvom utakmicom 18. kola. Budući da će se dosta toga pomaknuti s jeseni na zimu i proljeće, imat ćemo više od četiri mjeseca žestokog tempa jer posljednje kolo sezone predviđeno je za subotu 3. lipnja 2023.

Kup: Finale u srijedu 24. svibnja 2023.

Ujedno, poznat je i kalendar Hrvatskog nogometnog kupa. Termin pretkola je 31. kolovoza ove godine, šesnaestina finala (faza natjecanja kad se uključuju prvoligaški klubovi) je 19. listopada, dok je osmina finala 9. studenog.

Četvrtfinala i polufinala igrat će se u drugom dijelu sezone (1. ožujka četvrtfinala, 26. travnja polufinala), a finale Kupa zakazano je za srijedu 24. svibnja.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider