Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije bilo lako

Rijeka pobjedom na koju je čekala deset godina pokazala da ne posustaje

U posljednjem susretu 22. kola Prve HNL Rijeka je u Zaprešiću pobijedila Inter 2-1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vodeći dvojac Prve HNL Rijeka i Dinamo upisao je pobjede u susretima 22. kola Prve HNL pa Rijeka i dalje ima šest bodova više od Dinama.

Rijeka je na gostovanju u Zaprešiću pobijedila Inter 2-1, dok je Dinamo identičnim rezultatom u Vinkovcima porazio Cibaliju.

Rijeka je tako prekinula crni zaprešićki niz koji je trajao 3.510 dana. Posljednji put Rijeka je slavila u Zaprešiću u srpnju 2007. pobijedivši 1-0. Nakon toga je odigrala deset utakmica i pritom upisala pet poraza i pet neodlučenih rezultata.

Gosti su poveli u sedmoj minuti sjajnim pogotkom Josipa Mišića sa 25 metara. No, svega dvije minute kasnije Inter je izjednačio, a pogodak nakon ubačaja iz kornera zabio je Jakov Filipović. Isti je igrač u 48. minuti postao tragičar nakon što je jednu loptu Maria Gavranovića ugurao u vlastitu mrežu.

U prvom današnjem susretu Dinamo je u Vinkovcima pobijedio Cibaliju 2-1, a pobjednički pogodak ''modri'' su zabili iz dvojbenog kaznenog udarca u 89. minuti.

Dinamo je bio bolji, dominirao je cijeli susret, međutim još će se dugo pričati o kaznenom udarcu kojeg je Damir Batinić dosudio u posljednjim trenucima susreta za 'modre'.

S druge strane, Cibalia je upisala sedmi poraz u posljednjih osam kola. Posljednju pobjedu Vinkovčani su ostvarili 31. listopada 2016. protiv Splita.

Rijeka vodi na ljestvici s 58 bodova, Dinamo je drugi s 52 boda, dok je treći Hajduk s 41 bodom. Cibalia je posljednja s devet bodova, tri manje od Splita na devetoj poziciji koja osigurava dodatne kvalifikacije.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider