Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
istra zabila s bijele točke...

Rijeka šokirana u Puli: Dinamo i dalje u igri za naslov prvaka!

Rijeka nije uspjela u potpunosti iskoristiti pobjedu Hajduka na Maksimiru protiv Dinama, što znači da je utrka za prvaka Hrvatske i dalje otvorena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Hajduk nakon devet godina čekanja slavio na Maksimiru i omogućio Rijeci da napravi veliki korak prema povijesnoj tituli prvaka, momčad Matjaža Keka nije to iskoristila. Riječani su iz Pule, unatoč velikoj nadmoći i brojnim prilikama, izvukli samo bod (1:1), pa sada vode s pet umjesto sa sedam bodova ispred Dinama.

Rijeka je povela u 39. minuti kada je Bezjak skrenuo ubačaj Ristovskog, a Alexander Gorgon glavom s pet metara pogađa mrežu domaćina. U 58. minuti Istra je izjednačila iz kaznenog udarca nakon što je Gorgon igrao rukom u svom šesnaestercu. Šime Gržan je bio siguran s "bijele točke" za 1-1. Rijeka je potom propustila nekoliko velikih šansi koje su propustili Andrijašević i Gavranović, ali do pobjede nad tvrdom Istrom nije uspjela.

Rijeka je u završnici zabila pogodak za 2:1, no on je opravdano poništen zbog zaleđa.

Unatoč neočekivanom rezultatu, Rijeci ovaj bod ipak dosta znači. Sada si Riječani u idućih šest utakmica, odnosno do posljednjeg kola i gostovanja kod Dinama, može priuštiti još jedan remi koji bi mu osigurao barem tri boda prednosti uoči Maksimira, pod uvjetom da Dinamo slavi u svim utakmicama. Kada bi Rijeka s tri boda prednosti stigla na Maksimir, Dinamo bi za osvajanje titule morao slaviti s 3:0 ili 4:1, jer mora poništiti 5:2 s prvog gostovanja u Rijeci ove sezone. To bi bila gotovo nemoguća misija za ovakav Dinamo, odnosno za ovakvu Rijeku...

U idućem kolu Rijeka dočekuje trećeplasirani Osijek, a Dinamo gostuje kod Slaven Belupa. Utakmice su na rasporedu već za tri dana.

RASPORED RIJEKE DO KRAJA SEZONE

25.4. RIJEKA - Osijek
29.4. RIJEKA - Inter
6.5. Lokomotiva - RIJEKA
13.5. RIJEKA - Hajduk
17.5. Slaven Belupo - RIJEKA
20.5. RIJEKA - Cibalia
27.5. Dinamo - RIJEKA

RASPORED DINAMA DO KRAJA SEZONE

25.4. Slaven Belupo - DINAMO
29.4. DINAMO - Cibalia
6.5. Inter - DINAMO
13.5. Split - DINAMO
17.5. DINAMO - Istra 1961
20.5. Osijek - DINAMO
27.5. DINAMO – Rijeka

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider