Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spasonosni trijumf Varaždina

Druga pobjeda zaredom: Lokomotiva juri prema kvalifikacijama Lige prvaka!

S ova tri boda Lokomotiva se učvrstila na drugom mjestu, sada ima 60 bodova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Lokomotive napravili su još jedan korak ka zauzimanju drugog mjesta u Prvoj HNL i kvalifikacijama za Ligu prvaka zahvaljujući 3:1 (1:0) domaćoj pobjedi protiv Intera iz Zaprešića u 33. kolu, dok je Varaždin praktički osigurao ostanak 1:0 (0:0) pobjedom protiv Slavena Belupa.

 

Lokomotiva je do pobjede protiv praktički otpisanog Intera stigla u samoj završnici, jer je do 89. minute bilo 1:1. Lokomotiva je povela preko Markovića koji je u 30. minuti preciznim udarcem sa 20-ak metara iskoristio lijepu povratnu loptu Tucija. Inter je poravnao u 52. minuti kada je Mamut odlično reagirao na oštro ubacivanje Mitrovića, ali gosti iz Zaprešića nisu uspjeli zadržati bod jer je vratar Marković u samoj završnici srušio Budimira, a Tolić je u 89. minuti bio siguran izvođač kaznenog udarca za 2:1. Konačnih 3:1 postavio je Jakić u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

gol expired Nitko neće biti zadovoljan: Istra i Gorica u Puli podijelile bodove divider

S ova tri boda Lokomotiva se učvrstila na drugom mjestu, sada ima 60 bodova, četiri više od trećeg Osijeka, a šest više od četvrtog Hajduka koji će igrati međusobno u nedjelju na Poljudu. Inter je i dalje posljednji sa 17 bodova, sedam manje od devete Istre 1961.

Drožđek realizirao penal za tri velika boda Varaždina

Varaždin je na stadionu Anđelko Herjavec svladao Slaven Belupo sa 1:0 (0:0) golom Drožđek s bijele točke u 80. minuti. Prethodno je Šego prekršajem u svom kaznenom prostoru zaustavio Petkovića. Osmi Varaždin tri kola prije kraja prvenstva ima 30 bodova, šest više od devete Istre 1961, koja drži poziciju koja vodi u dodatne kvalifikacije, a četiri manje od sedmog Slavena Belupa.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider