Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Može jedno kolo bez cirkusa?

HNL - liga koja se igra tijekom sva četiri godišnja doba i koja ima toliko bizarnih situacija

SuperSport HNL došao je do svojeg 24. kola u ovoj sezoni.

U novom izdanju podcasta Utakmicu po utakmicu jedan od voditelja Mateo Pukšar dotaknuo se vremenskih uvjeta u kojima se odigravaju utakmice HNL-a.

"Želim jednu normalnu utakmicu u prijenosu", zavapio je Pukšar, a na njega se nadovezao Ivan Ljubić:

"U posljednje vrijeme pretvorili smo se u sinoptičare u tim prijenosima."

"Prije utakmice magla koja se povukla za početak utakmice pa jaka kiša. Imali smo četiri godišnja doba, Vivaldi u Rijeci, samo bez sunca. Onda na poluvremenu se spustila ta magla i ljudi su izašli i ja gledam, neće valjda igrati. Ja sa svoje komentatorske pozicije nisam vidio igrače, loptu, gol. Oni igraju normalno i tri minute poslije ubace narančastu loptu, uvijek ima ona priča da se na terenu bolje vidi. Ali ako je na Poljudu prekid zbog bakljade i čekaju da prođe taj dim zbog ove magle, ne mogu vjerovati da ne mogu pričekati da prođe ta magla 10 minuta, pola sata, 45 minuta, koliko god", nabrajao je Pukšar i zapitao se:

"HNL ove sezone i posljednjih sezona ima toliko bizarnih situacija, od tih VAR-ova najdužih na svijetu do vremenskih uvjeta koji su iz kola u kolo sve luđi. Možemo li imati jedno kolo bez cirkusa?"

"Ne može", odgovorio mu je Igor Ćurković.

"Što duže ovo traje, meni je draže da je to tako. Kako je rekao trener Istre Gonzalo Garcia, HNL je tehnički dobra, zahtjevna i teška liga, a posebitost te lige je da se igra tijekom sva četiri godišnja doba. Ti se moraš u HNL-u skuhati ko pileća nožica preko ljeta, moraš to proći, moraš proći snijeg, kišu, vjetrove, zimu, proljeće, ljeto. Ali što ako stavimo HNL u neke savršene stadione i kutijice? Hoće li ta liga izgubiti taj svoju čar i osobnost", postavio je pitanje Ljubić.

"Prije pet, šest, sedam ili osam godina rekao bih ti 'nemoj', ali sad mi je već lagano dosta."

Cijela 25. epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider