Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
poznato ime

Gorica nakon smjene Oreščanina pronašla novog trenera, Krunu Rendulića

Krunoslav Rendulić novi je trener nogometaša Gorice na čijoj je klupi zamijenio Sinišu Oreščanina, s kojim se klub rastao prije nepunih tjedan dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Krunoslav Rendulić novi je trener Gorice. Prošle je sezone nakon niza dobrih rezultata upao u krizu sa Šibenikom nakon čega je dobio otkaz, a par mjeseci kasnije preuzima klub koji je još ambiciozniji.

Petoplasirana momčad Prve HNL u prošloj sezoni s 47-godišnjim Vinkovčaninom je potpisala ugovor do ljeta 2024.

"Prvi dojmovi su više nego pozitivni. Zahvaljujem predsjedniku Nenadu Črnku na ukazanom povjerenju, sretan sam što sam ovdje, jer Gorica je klub koji je posljednjih godina u ekspanziji, i organizacijski i u svakom drugom smislu ide prema naprijed. Nadam se da ćemo svi zajedno napraviti dobar rezultat, da ćemo nastaviti tom uzlaznom putanjom i da će ova naša priča ispasti jako dobra i uspješna", izjavio je novi trener za službenu stranicu Gorice.

Iza Krune Rendulića je vrlo dugačka igračka karijera u kojoj je igrao za 11 klubova (Osijek, Belišće, Šibenik, Zagreb, Hajduk, Kamen Ingrad, Rijeka, slovenski Interblock, Lučko i Vinogradar), a završio ju je u 41. godini, nakon čega se odmah posvetio trenerskom pozivu. Prvi samostalni trenerski angažman imao je u Istri 1961, a od lipnja 2019. do ožujka 2021. s uspjehom je vodio Šibenik.

Gorica će s pripremama krenuti 14. lipnja, a Rendulić je odlučio zadržati na okupu veći dio ljudi iz stručnog stožera njegovog prethodnika.

"Mogu obećati red, rad i disciplinu. Bez toga neće ići, to je prva i osnovna stvar, koja se mora poštivati. Gorica ima dobru momčad, i do sad je pokušavala kroz posjed biti dominantna, a to ćemo nastojati i zadržati", najavio je Rendulić.

Njegov je angažman prokomentirao i predsjednik kluba Nenad Črnko.

"Smatramo da će Rendulić nastaviti put kojim je Gorica krenula u posljednjem razdoblju. Odabrali smo upravo njega zato što je svojim dosadašnjim radom potvrdio je da se uklapa u filozofiju našega kluba, a to je, osim stvaranja rezultata, stvaranje te razvoj mladih igrača."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider