Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svi na stadione!

HNS donio odluku: Za utakmice HNL-a klubovi mogu otvoriti puni kapacitet, evo koji su uvjeti

Mnogi su se zaželjeli dolaska na naše prvoligaške stadione.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nova sezona HNL-a započinje u petak kada su se na rasporedu dvije utakmice prvog kola, a najvažnija novost vezana uz najviši rang našeg nogometa glasi: klubovi će moći otvoriti svoje stadione u punom kapacitetu.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza zasjedao je i donio odluku koja se tiče povratka navijača na tribine, nakon što su tijekom 2021. godine prvoligaške utakmice se igrale bez ikakvog prisutstva gledatelja.

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:

"Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 18. lipnja 2021., koja je na snazi od 1. srpnja 2021. godine, određeno je da se sportska natjecanja održavaju bez gledatelja uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, a točkom V. definirana je iznimna mogućnost organizacije natjecanja uz prisustvo gledatelja ako se ispune posebni uvjeti.

S obzirom na interes gledateljstva za prisustvom na utakmicama HT Prve lige, utakmice će se organizirati bez ograničenja broja gledatelja uz obvezu da svi gledatelji, tehničko i organizacijsko osoblje, momčadi i službene osobe posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu (koja se može dobiti i po izradi PCR ili antigenskog testa i vrijedi 72 sata). Klub domaćin odgovoran je za provjeru potvrda kod gledatelja, a delegat, uz tehničku pomoć kluba domaćina, za provjeru potvrda igrača i članova stručnog stožera prijavljenih u zapisnik utakmice.

Svi igrači, članovi stručnog stožera i ostalo osoblje klubova HT Prve lige koji sudjeluju na utakmici moraju za svaku utakmicu imati EU digitalnu COVID potvrdu, PCR ili brzi antigenski test", poručuju iz HNS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider