Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
E, sad tek kreće drama

Supervažna pobjeda Istre: Lokomotiva od danas na začelju HNL-a, ludnica u poretku!

Zaostala utakmica 16. kola Hrvatski Telekom Prve lige odigrana je u Puli na stadionu Aldo Drosina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U zaostaloj utakmici HNL-a Istra 1961 je na svojoj Aldo Drosini pobijedila Lokomotivu s 3:1 i prepustila joj posljednje mjesto na ljestvici.

Puljani i Zagrepčani sada su izjednačeni, jedni i drugi imaju po 20 bodova, ali Istra ima bolju gol-razliku i bolji međusobni omjer pa je ona sada na spasonosnoj devetoj poziciji.

Poslije ovog trijumfa istarskog prvoligaša, sada imamo nevjerojatnu gužvu pri dnu ljestvice, jer su četiri kluba unutar samo dva boda i očito nas u nastavku sezone čeka prava drama u ovoj borbi za ostanak. Podsjećamo, posljednjeplasirani klub ispada u Drugu HNL dok će onaj koji završi na devetom mjestu ostati u društvu najboljih, bez igranja dodatnih kvalifikacija s drugoplasiranim drugoligašem kao što je to bio slučaj prethodnih godina.

Istra je do prednosti u ovom ogledu došla u 20. minuti poslije fenomenalne uigrane akcije. Izveli su korner i potpuno izigrali obranu gostiju, a na udarcu je sam ostao Antonio Ivančić koji je preciznim udarcem zatresao mrežu.

U 28. minuti Lokomotiva je iskoristila nedovoljno energičnu reakciju Istrinih braniča na jedan centaršut i Irfan Hadžić je izjednačio rezultat.

Prije odlaska na odmor ipak domaćini dolaze u novo vodstvo, Matej Vuk je bio strijelac u 40. minuti, provukavši loptu ispod istrčalog Krševana Santinija.

Početkom nastavka, u 53. minuti, Ivančić svojim drugim zgoditkom diže na dva razlike i do kraja se rezultat nije mijenjao.

Parovi 25. kola:

Rijeka - Slaven Belupo (petak, 18:00)
Lokomotiva - Istra 1961 (subota, 15:00)
Gorica - Hajduk (subota, 17:05)
Varaždin - Dinamo (nedjelja, 15:00)
Šibenik - Osijek (nedjelja, 17:05)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider