Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Presuda iz penala

Rijeka slavila u Zaprešiću i ugasila im svaku nadu: Inter nakon pet godina ispao iz Prve HNL!

Div iz predgrađa bio je živ u teoriji uoči posljednja tri kola, ali sada više nikakve dileme nema - oni su ti koji napuštaju najviši rang.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Inter Zaprešić je i službeno ostao bez ikakvih šansi za ostanak u HNL-u te će na kraju ove sezone napustiti društvo najboljih. Div iz predgrađa u 34. kolu je na svom terenu izgubio od Rijeke s 0:1 i sada više nikako ne može dostići devetoplasiranu Istru 1961 koja će ići u razigravanje za prvoligaški status s drugoplasiranim Orijentom.

Zaprešićanima su protiv Riječana trebala sva tri boda kako bi zadržali kakvu-takvu nadu u spas, ali nisu ih uspjeli osvojiti.

Štoviše, doživjeli su novi, 13. uzastopni prvenstveni poraz. Presudio im je Antonio Mirko Čolak iz jedanaesterca u 71. minuti.

Tako Inter poslije pet godina igranja napušta najviši rang, a s obzirom na financijsku situaciju u klubu, nije isključena ni opcija da iduće sezone ne budu igrali niti Drugu HNL već da se svrstaju u svoje lokalne okvire.

Riječani su pak zabetonirali svoje mjesto u kvalifikacijama Europske lige, a do kraja sezone čekaju ih još tri zanimljiva ogleda: Jadranski derbi s Hajdukom na Poljudu, zatim Derby della Učka protiv Istre 1961 i onda finale Kupa protiv Lokomotive na Šubićevcu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider